İlçe HaberleriÖzel Haberler

Balıkesir Mehmet Akif Ersoy’u Andı

Balıkesir'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği kapsamında "İstiklal Yağmuru" adlı anlatı ön plana çıktı. Ayrıca, düzenlenen yarışma sonuçlarına göre dereceye girenler ödüllerini aldı.

Balıkesir Mehmet Akif Ersoy’u Andı

Balikesir Mehmet Akif Ersoyu Andi 1

İstiklal Marşı’nın Süreci Paylaşıldı

Balıkesir Avlu Kongre Merkezi Fatih Salonu’nda gerçekleşen Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün önemine ilişkin konuşmaların ardından, Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan zorluklar ve fedakarlıklar vurgulandı. Konuşmaların sonrasında koro dinletisiyle Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşadığı süreçler anlatıldı.

Balikesir Mehmet Akif Ersoyu Andi 2

Kazananlar Ödüllerine Kavuştu

Programın devamında, ortaokullar arası düzenlenen “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarının birincilerine ödülleri verildi. Şiir yarışmasında birinci olan Duru Kanel’e, kompozisyon yarışmasında birinci olan Yağmur Aydın’a ödülleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından takdim edildi. İlkokullar arası İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasında birincilik kazanan Halil Taş ve Kübra Uçar ise ödüllerini Vali İsmail Ustaoğlu’ndan aldı.

Haber: Buse Tuncay

Balıkesir İstiklal Marşı’nın 103. Yıl Kutlamalarına Hazırlanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu