GündemDünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir Memleket Günlerinde

Balıkesir Memleket Günlerinde

 

Balıkesir’in 20 ilçesi ve marka değerleriyle birlikte birçok ürününün tanıtıldığı “Balıkesir Tanıtım Günleri” İstanbul Yenikapı’da ziyaretçilerini ağırlıyor.

“AMACIMIZ; ŞEHRİMİZİN GÜZELLİKLERİNİ DUYURMAK”

Yaklaşık 2,5 yıl önce Balıkesir’i daha iyi tanıtabilmek için Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde “Hayat Dolu Balıkesir” projesini başlattıklarını belirten Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula “Projemizin bir parçası olan Balıkesir Tanıtım Günleri’ni yapıyoruz. Amacımız; şehrimizin güzelliklerini ve lezzetlerini daha fazla kişiye ulaştırmak. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

“BALIKESİR MARKASINI ORTAYA ÇIKARIYORUZ”

Ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in mutfağının ve kültürünün zengin olduğunu ifade ederek “Var olan Balıkesir markasını ortaya çıkarmak ve bilinirliğini artırmak için çalışıyoruz. Balıkesir yıllarca Balkanlardan ve Kafkaslardan göçler almış, bu da hem kültürünü hem de gastronomisini etkilemiştir. İki Deniz Bir Şehir, 50 Peynirli Şehir Balıkesir’i tanıtmak için bugün peynirimizle, balımızla, yağımızla, tüm değerlerimizle İstanbul Yenikapı’dayız.” diye konuştu

AYRI STANTLARDA ÖZENLİ BALIKESİR ÜRÜNLERİ

100’ün üzerinde standın bulunduğu fuar, 18 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak. Balıkesir’in turistik mekânları, gastronomi durakları, Coğrafi İşaretli ürünleri, yöresel lezzetleri ve el sanatları, 14 Eylül Çarşamba gününden 18 Eylül Pazar gününe kadar İstanbul Yenikapı Fuar Merkezi’nde tanıtılıyor.  İstanbul Balıkesirliler Derneği koordinesinde ve Balıkesir Valiliği himayesinde gerçekleşiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu