GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir Merkez Havaalanı Enerji İhalesini Çalık Aldı

Balıkesir Merkez Havaalanı Enerji İhalesini Çalık Aldı

Açıldığı günden bugüne tarifeli bir uçuşun gerçekleşmediğini dile getiren CHP Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Merkez Havaalanı’nda enerji alım ihalesi için “belli ki ihaleyi bir yandaşa verecekler” diyerek konuyu gündeme taşımıştı. O ihalenin sonucu yayımladılar.

CHP Milletvekili Ensar Aytekin “İhaleyi AKP’nin önemli yandaş holdinglerinden Çalık Holding’e bağlı Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. kazandılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Bakan olmadan önce, CEO olarak görev yaptığı Çalık Holding, Balıkesir’de üzerine uçak inmeyen Merkez havaalanındaki enerji ihalesini aldı.CHP’li Aytekin ise konuyu “Bu karar malumun ilamıdır. İhaleyi gündeme getirdiğimizde yandaşa vermek için ihaleye çıkmışlar diyorduk, sonuç açıkladılar. Çalık Holdinge bağlı Samsun merkezli Yeşilırmak Dağıtım ihaleyi aldı. Bizi şaşırtmadılar. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve AKP yöneticileri konuyu gündeme getirdiğimizde koro halinde böyle bir durum olmadığına dair açıklama yapıyorlardı. Buyursunlar şimdi kamuoyuna cevap versinler.“ dedi.

Aytekin “Rant Sistemi Kurulmuş”

Aytekin, AKP’nin kurduğu rant sistemini  diyerek,“AKP bu ülkede vatandaşın cebindeki son kuruşa dahi göz diken, kendine bağlı şirketleri zengin eden bir yapı olduğunu ayrıca bir kez daha gösterdi. AKP üzerine tarifeli uçak inmeyen havaalanında rant yaratma peşinde olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şimdi ‘ucuza elektrik veriyoruz’ diyecekler. Madem ucuza elektrik verebilme imkanı vardı, vatandaşa gelince niye %45 zam yaptınız? Hangi şirket, zarar edeceği bir ihaleyi alır? Balıkesir Merkez Havaalanı, Zafer Havaalanından sonra en büyük israftır. Bari havaalanı önümüzdeki Teknofest için kullanılsın.  En azından Balıkesir’in kalkınmasına bir nebze de olsa katkısı olur.”şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu