Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Milletvekili Subaşı’ndan Şiddetli Tepki

Balıkesir Milletvekili Subaşı’ndan Şiddetli Tepki

 

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’ndan TBMM çatısı altında verilen önergeye sert tepki. Subaşı, ayrıca HDP Milletvekili Garo Paylan’ın TBMM’ye verdiği Ermeni Soykırımı önergesini, Sabotaj olarak niteledi.

 

Ermeni Asıllı HDP milletvekili Garo Paylan, Ermeni Soykırımının tanınması için bu gün TBMM’ye önerge verdi. Önerge ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Ayrıca, bir tepkide Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’ndan geldi. Yavuz Subaşı, olayın meclis çatısı altında yapılmış büyük bir siyasi ahlaksızlık olduğunu belirtti. Ayrıca, “Bu ahlaksızlığın ve iftiranın kimlerden cesaret alarak gerçekleştiğini Milletimiz biliyor” dedi.

Subaşı, ayrıca bu girişimin, Azerbaycan’nın desteklediği Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecine dönük bir sabotaj girişimi olduğunu ifade etti.

İşte Subaşı’nın Sert Açıklaması;

HDP ’nin Ermeni Milletvekilinin yüzsüzce teklifini Yüce Türk Milletine hakaret olarak görüyorum ve kendisini şiddetle kınıyorum. Ayrıca, Hiç kimse milletimize soykırım iftirası atamaz. Yüce Meclis’in çatısı altında birinin bunu yapması ise büyük bir siyasi ahlaksızlıktır.

Bu ahlaksızlığın ve iftiranın kimlerden cesaret alarak gerçekleştiğini Milletimiz biliyor. Türkiye düşmanlarının soykırım yalanını kabul etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz.

TBMM çatısı altında görev yapan ve maalesef Milletvekili sıfatı taşıyan bir kimsenin, 1915 yılında Osmanlı Devleti’nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan teklifini reddediyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

Bu, Ahlaksız Bir Tekliftir.

Bu teklif, Azerbaycan’nın desteklediği Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecine dönük de bir sabotaj girişimidir. Sabotaj şebekesi ve sözde soykırım lobisi aynı çatı altında barınmaktadır.

İlgili şahıs derhal Yüce Türk Milletinden özür dilemelidir. Bu konuda gereken hukuki takibatı yapılmalıdır. Bu ifade Türkiye’mize hakaret olup demokrasi ve ifade özgürlüğü ile hiçbir ilgisi yoktur. Sözde soykırım lobisini ve arkasındaki sabotaj şebekesini lanetliyoruz.

Altılı masanın üyelerinin bu teklife sessiz kalmalarını kınıyor ve bu masa üyelerinin, HDP ile ilişkilerini gözden geçirmelerini hatırlatıyorum. ASALA Ermeni terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatlarımızı da saygı ve rahmetle anıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu