GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı Hakkında ki Asılsız İddiaların Peşini Bırakmıyor

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı Hakkında ki Asılsız İddiaların Peşini Bırakmıyor

Balıkesir AK Parti Millet Vekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve kendisi ile ilgili yayınlanan asılsız haberler dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Subaşı açıklamasında, aynı zamanda ilginç sorulara da yer verdi.

Subaşı’nın, 17-25 Aralık sürecinden öncesine ait bir tveetle ilgili Ensar Aytekin ve söz konusu basın yayın organına dair yaptığı yazılı açıklamanın ayrıntıları:

Chp Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’e sorularım var. Ama öncelikle kendisine cevaben şu konuya açıklık getirmek istiyorum. Ekim 2013 tarihinde yazmış olduğum iddia edilen hain terör örgütü Fetö’ nün lideri ile ilgili tweeti yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum.

Şayet iddia ettiğiniz bu tweeti yazmışsam bile, ülkemiz için tarihi dönüm noktası olan 17/25 Aralık 2013 hain yargı darbe girişiminden önceki bir tarihtir. O tarihten sonra bir tane bile paylaşımım bulunmamaktadır. Eğer siz photoshop ya da farklı yöntemlerle sahte bir görsel veya yazı hazırlamadıysanız.

17/25 Aralık 2013 tarihinden önce, attığımı iddia ettiğiniz tweet eğer gerçekse sadece şahsımı ilgilendirmektedir. Ne partimle, ne liderimle ne de ülkemin tarihi ile hiç bir alakası yoktur.

Son günlerde, yazanı ve oynayanı belli algı senaryolarınız, Üstad Necip Fazıl’ın vakti zamanında bir gazetecinin hikmetsiz sorusuna verdiği cevabı aklıma getirdi. Ne güzel söylemiş Üstad. “Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım. Bu çöpleri ise ancak kediler ve köpekler karıştırır” Ruhu şad olsun.

Şimdi Sorulara Gelelim

Ensar Aytekin’e soruyorum;

1-Hdp’ nin 24 Nisan sözde soykırım paylaşımı ile ilgili sözlerini, 3 CHP Milletvekilini etiketleyerek sormuştum. Sadece siz, o da olayı mecrasından saptırarak ve kişiselleştirerek cevap vermiştiniz. Üstelik yıllar öncesinden “ Kimse kişisel siyaset yapmasın” diyen siz. HDP’nin resimdeki  24 Nisan tarihli sözde soykırımı paylaşımına karşı çıkmadığınıza göre o mesaja katılıyor musunuz?

2- İddia ettiğiniz Ekim 2013 tarihindeki paylaşımı, yaklaşık 40000 tweet içerisinden bulabilmek için kaç gün ve kaç saat çalıştınız? Ya da bu tweeti siz bulmadıysanız, Twitter’da çalıştığını bildiğimiz Fetö mensupları bu sözde tweeti partinize mi ulaştırdı, yoksa size mi ulaştırdılar? Sosyal medya mecraları üzerinden algı operasyonları ve itibar suikastı taktiklerini bu işlerin mimarı Fetö’den mi alıyorsunuz?

3- Fetö’ nün Balıkesir imamı, hain ve kaçak İzzet Bilir’in öğrencisi, örgüte hayranlığını ve bağlılığını değişik yazılarında  dile getiren ve ağabeylerinin finansör olduğu, sözde gazeteci Semih Bolluk’ un gazetesine demeç vermeniz Fetö ile ilişkilerinizin de olduğu anlamına geliyor mu?

4- 2019 yılında, yakın dostunuz ve yol arkadaşlarınızdan biri Pkk terör örgütünün bayraklarının olduğu bir mitingde zafer işareti yapıp poz verdi mi? Parti içerisinde bu konuyla ilgili bir iç karışıklık yaşadınız mı?

5- 2013 yılında Gezi olayları ile ilgili üstü kapalı devrim tehdidinde bulundunuz mu? O zamanki yaratılmaya çalışılan kaos ortamının daha da büyümesi için, ülke ve vatandaşlarımızın çıkarlarını düşünmeden kişisel ve siyasi olarak desteklediniz mi? Benim size daha önce de sorduğum, cevaplama erdemini ve cesaretini gösteremeyeceğinizi bile bile bugün tekrar hatırlatmak amaçlı açtığım konu başlıklarını tarihlerine bakarak cevaplamanızı tüm kamuoyu adına sizden rica ediyorum.

6- Ak Parti iktidarına karşı ortak hareket ettiğiniz hdp nin kandil ayağının işlediği cinayetlere tepkiniz oldumu? Mesela Bedirhan bebek ve annesi için nasıl bir paylaşım yaptınız?

7- Dünden bugüne chp nin yaşadığı evrim süreçleri hakkında görüşünüz nedir?

***

8- 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı sıcak saatlerde Genel Başkanınız Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini yudumlarken siz nerede ne yapıyordunuz?

9- CHP milletvekili veli Ağbaba terörist birini meclise sokup şov yaptırması hakkında bir tepkiniz oldu mu?

10- Devlete karşı silah sıkan pkk teröristinin cenazesine CHP’ yi temsilen CHP vekili Sezgin  Tanrıkulu katılmıştı. Siz herhangi bir pkk veya fetö teröristinin cenazesine katıldınız mı? Katıldıysanız kendi isteğinizle mi gittiniz, parti görevlendirmesi ile mi gittiniz?

11- CHP’nin terör sicili isimli resimde siz neden yoksunuz? Sizde ailecek HDP’ye oy verenlerden misiniz?

12- CHP genel başkanının HDP’illerle kol kola fetö tutukluları için yaptığı adalet yürüyüşünde siz de yer aldınız mı?

13- Gerçekten öyle bir paylaşım yaptım mı hatırlamıyorum. Benim twit örneğini burada resimde paylaştığım ayrıca genel başkanınızın fetö’cü a takımımı size verdi?

14- CHP genel başkanının fetö mensubu kaçak danışmanları ile ayrıca hiç bir temasınız oldu mu?

15- 17/25 Aralık sürecinden sonra yapılan fetönün gazete- tv- bankalarına yapılan destek ziyaretlerine siz de katıldınız mı, bankasına para yatırdınız mı? Zaman gazetesi aboneliğiniz var mıydı ?

16- BALIKESİR ZAĞNOS PAŞA Camiisini Büyükşehir Belediyesi satıyor yalanı için pişmanlık duyuyor musunuz? Zağnos Paşa Camisine hiç gittiniz mi? Balıkesirli hemşerilerimizden kuyruklu yalanınız için özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

***

17- CHP yönetimindeki Belediyeler, Bandırma- Edremit – Burhaniye – Erdek – Ayvalık Belediyeleri ne kadar arsa sattılar?

18- İşçisine – Memuruna maaş vermeyen Erdek Belediyesinin işçi ve memuruna kaç aydır maaş vermediği hakkında kamuoyuna bilgi verebilir misiniz?

19- Devletimizin savcısı Şehit Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden suçlu teröristin açlık grevinden ölümü için destek mesajı paylaşan Karesi İlçe Başkanınız sizce yapması gereken bir açıklamamı yapmıştır.

20- Devletin Kırmızı Bültenle aradığı fetö Balıkesir imamı firari izzet Bilir ‘in nerede olduğunu sizin yakın dostunuz semih bolluk size söyledi mi?

Şimdilik bu kadar Ensar Aytekin vekilim. CHP’nin klasik söylemi çok rahat yalan söyler, sıkışınca inkar eder gibi cevap olmasın. Çok güzel ve özel anlamı olan bir isme sahipsin. Eğer cevap vereceksen isminin hakkına yakışacak mertçe cevap ver. Kişiselleştireceksen bu senin bileceğin iş. Fetöcü kuşlarına söyle başka twitim varsa size göndersinler ben de öğrenmiş olurum.

Yavuz Subaşı

4 Mayıs 2021

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu