GündemEkonomi

BALIKESİR ‘ÖNCELİKLİ BÖLGE’

Ticaret, Sanayi ve borsa oda başkanlarından öncelikli bölge müjdesi geldi. Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası’nın ortak imza ile paylaştığı bültende Tarım Ve Hayvancılık Yatırımlarında Balıkesir’in Öncelikli Bölgeler Arasına alındığını paylaştı.

 

ANINDA DİKKATE ALINDI

Resmi Gazete’nin 3 Ocak 2020 tarihli sayısında yayınlanan “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin” Cumhurbaşkanı Kararı ile düşük faizli tarımsal kredilere yeni kriterler getirildiği belirtilen bültende, Söz konusu kararda, bahse konu “ÖNCELİKLİ BÖLGELERİN” ise nereleri olacağı henüz açıklanmamışken, konunun öneminin göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

 

‘FAİZ İNDİRİMİNDE AVANTAJ’

Açıklamada çiftçilerin lehine önemli avantajları olduğuna işaret edilerek “Yeni kararda öncelikli bölge yatırımı, yurtiçinde doğan hayvan alımı ve kullanımı, kendi yemini üretme ve mera kullanımı, jeotermal yeni enerji kullanımı, genç çiftçi, kadın çiftçi ve benzeri kriterlere göre faiz indirimi uygulanacaktır. Ayrıca T.C. Ziraat Bankası’nın Tarımsal Kredileri içerisinde bulunan ve özellikle Hayvansal Üretime Yönelik olarak kullandırılan Sütçü ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği, Damızlık Düve Yetiştiriciliği Büyükbaş Hayvan Besiciliği ve Küçükbaş Hayvancılık kredilerinde kredi faizi üzerinden yapılan indirimlere ilişkin kriterler arasında “ÖNCELİKLİ BÖLGE” yatırımı olması halinde mevcut kredi oranından her kriter için % 10 indirim uygulanmasını sağlamaktadır” ibaresi yer aldı.

 

‘HEMEN GİRİŞİMDE BULUNDUK’

Basın bülteninde, Söz konusu karar kapsamında Balıkesir’in “ÖNCELİKLİ BÖLGELER” arasında yer alması adına Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ziraat Bankası nezdinde girişimlerin başlatıldığı ve konu ile ilgili Balıkesir Milletvekillerimizden de konu ile ilgili destek alındığı ifade ediliyor.

 

‘ÇABALAR SONUÇ VERDİ’

Bültende yoğun çabaların olumlu sonuçlandığı belirtilerek “Bu çabalarımızın karşılığında 25 Mart 2020 tarih ve 31029 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” ile Balıkesir “ÖNCELİKLİ BÖLGE” ilan edilmiştir. Böylece İlimizdeki Tarım ve Hayvancılık Yatırımcıları tüm kriterleri karşıladıklarında %100’e varan indirimlerle söz konusu desteklerden yararlanma imkanına kavuşmuşlardır. Balıkesir’in Öncelikli Bölge ilan edilmesinde büyük emek harcayarak bizlere destek olan Balıkesir Milletvekillerimiz Sayın Adil ÇELİK, Sayın Belgin UYGUR, Sayın Yavuz SUBAŞI, Sayın Mustafa CANBEY, Sayın Pakize Mutlu AYDEMİR, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” deniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu