GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Organ Bağışında Türkiye Birinciliği Bölgesinde

Balıkesir Organ Bağışında Türkiye Birinciliği Bölgesinde

 

Balıkesir, Çanakkale-Yalova-Düzce-Bilecik ve Bursa illerini kapsayan Bölge olarak Organ bağışında birinciliği sürdürüyor.

 

Balıkesir’inde yer aldığı Bölge illerinin 2020 yılında pandemiye rağmen birinciliği dikkat çekti. Üstelik, beyin ölümü tespiti ve aile bağış oranlarında azalmasına rağmen birinciliği sürdürdü. Konuya dair bilgiler,, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı sempozyumda açıkladı. Sempozyum Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Sağlık Müdürlüğü’nün “Pandemi Dönemi ve Sonrasında Türkiye’de Organ Bağışının Geliştirilmesi” sempozyumunda ki açıklaması şöyle:

Pandemiyle birlikte ülkemizde beyin ölümü tespiti ve aile bağış oranlarında azalmalar oldu. Aynı şekilde, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Düzce ve Bilecik illerini kapsayan bölgemizde de azalmalar oldu. Ancak, 2020 yılında da pandemide yaşanan tüm sıkıntılara rağmen kadavradan organ bağışında bölgenin Türkiye birinciliği devam ediyor.  Bölgemiz, 2012 yılından itibaren 9 yılda 8 defa kadavradan organ bağışında Türkiye birincisi oldu.

Sempozyumun Amacı Başarının Sürmesi

Ayrıca, Bölgenin elde ettiği başarının devamının sağlanması ve bağış oranlarının yeniden arttırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katılımıyla “Pandemi Dönemi ve Sonrasında Türkiye’de Organ Bağışının Geliştirilmesi” sempozyumunun düzenlendiğine dikkat çektiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu