GündemEkonomiGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde Büyüme Heyecanı 24 Saat Boyunca Harıl Harıl Çalışma Var

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde Büyüme Heyecanı 24 Saat Boyunca Harıl Harıl Çalışma Var

 

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde (BALOSB) büyüme heyecanı tüm yetkilileri ve çalışanları sarmış durumda. 1. Etap genişleme için planlanan 50 parselin zemin iyileştirme ve tamamlama çalışmaları hızla sürüyor. BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, “50 Parselin 47’si satıldı. Teslim etmek için burada 24 saat mesaili bir şekilde çalışma var” dedi.

 

 

Dsc 0011

 

Mevcut İstihdam Neredeyse İkiye Katlanıyor

Mevcut 1. Ve 2. Etap genişleme ve büyüme sonrasında açılacak işletmelerle, BALOSB’nin Balıkesir ekonomisine sağlayacağı katkının artacağını ifade eden Bekki, “ayrıca istihdama da ciddi katkı sağlayacak. Fabrika ve işletmeler kısa vadede açılır hale geldiğinde, BALOSB sınırları içinde 40 bin kişi çalışıyor olacak. Bu oldukça ciddi bir rakam” dedi.

Çalışmaların Her Aşamasında Teknik Hassasiyet Var

1. Merhaba Gazetesi olarak, BALOSB’nin büyüme ile ilgili çalışmaları hassasiyet ve ciddiyet ile sürdürdüğüne bizzat tanık olduk. BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ve BALOSB Müdürü Mesut Eray’ın gece saatlerinde yaptığı açıklama öncesi, bölgede çalışan teknik sorumlular ve yetkililerin verdiği brifing ve sahada izlediğimiz yoğun çalışma bu ciddiyeti fazlası ile yansıtıyor.

Çalışma 156 Hektarlık Devasa Bir Alanı Kapsıyor

Bekki, özellikle bayram sonrasında çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, “amacımız Ağustos ayı sonuna kadar bütün parselleri sanayicimize teslim etmek. Burada söz konusu olan alan 156 hektarlık bir alan. Ve burada yarma ve dolgu işlemleri yapılıyor. Devasa bir alandan söz ediyoruz. Ayrıca, bir yanda da arazi parsellerine göre kodlar belirleniyor, kademeler oluşturuluyor ve her parsele göre de zemin sertleştiriliyor” dedi.

 

Dsc 0039

 

Sanayici Gelince Sadece İnşaatına Başlayacak

Söz konusu alanda 50 parselin oluşturulduğunu ifade eden Bekki, “ bu parseller 10 bin m2’den başlayarak 100-150 bin m2’ye çıkan parseller. Şu an sizin de gördüğünüz gibi zemin sertleşme sonrası gerekli testler yapılıyor. Bu testler parselin 4-5 yerinde yapılarak belgeleniyor. Biz sanayicimize test sonuçlarının belgeleri ile birlikte teslim edeceğiz. Sanayicimiz burada sadece soket yerlerini kazarak inşaatına başlayacak” dedi.

Balıkesir Muteber Firmaların Tercihi

Tercih 1. ve 2. Etap Genişleme alanında her kesin eşit şartlarda parsel sahibi olduğunu vurgulayan Bekki, “Ayrıca, buradan parsel alarak yatırım yapacak işletmelerde ülke genelinde muteber olan firmalar. Mesela Eyüp Sabri Tuncer ve Sarten Ambalanj ilk aklıma gelen firmalar. Çevre illere baktığımız zaman bizim birim fiyatlarımız çok makul. Yatırımcıyı buraya çekmek için kar marjımızı yok denecek kadar az tutuyoruz. Onlarda gelip bunu görünce bizi tercih ediyorlar” dedi.

Amacımız Temiz ve İyici Sanayiciyi Balıkesir’e Çekmek

Bekki, “Kar marjı gütmememizin amacı, Balıkesir’e temiz ve iyi sanayicilerin gelmesi ve öncelikle Balıkesir olmak üzere ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak. Kaldı ki bu parseller teslim edildikten 2-3 yıl gibi kısa bir süre sonra BALOSB’de çalışacak kişi sayısı 16 binlerden 40 binlere çıkacak.

2.Etap Genişleme 335 Hektarlık ve Şimdiden Talipler Var

2. Etapta 156 hektarlık bir alanla genişleme yapıldığını hatırlatan Hüseyin Bekki, “Zaten bu genişleme burada bitmeyecek. 2.Etap genişlemede 335 hektarlık bir alan daha söz konusu. Hatta orada da kamulaştırma işleminin % 90’ını bitirdik. Hatta oradan bazı parselleri satmaya da başladık ve buralara talip sanayicilerimiz de var.

Şehrin Dinamikleri İle Uyum İçinde Olan Bir Ekibiz

Muhabirimiz Kamil Akyürek’in “Organize Sanayi Bölgesinde şehrin tüm dinamikleri uyum içinde çalışıyor mu? Sorusuna Hüseyin Bekki, “bildiğiniz gibi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Valimiz Sayın Hasan Şıldak. Bende Başkan vekili olarak görev alıyorum. Ayrıca, Sanayi Odası Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber 5 kişilik bir yönetim kurulu ile görev yapıyoruz. Ve şu ana kadar işimizi zorlaştıran her hangi bir şey yaşamadık” şeklinde yanıtladı.

 

Dsc 0019

 

Kazılan Nebati Topraklar Meralar İçin de Faydalı

Alanda yapılan çalışmaların civar mahallelerde yaşayan vatandaşlara da katkı sağladığını belirten Bekki, “burada kazılan nebati topraklarla mera alanı oluşturuyoruz. Ayrıca, burada dolgu sonrası belli alanlarda yeşillendirme çalışmaları da yapıyoruz. Tabii, yakın civarda ki mahallelerde nadiren gürültü nedeni ile bir serzeniş olmuyor da değil. Ama orada da insanımızın Balıkesir’in kalkınması için gösterdiği hoşgörüye tanık oluyoruz” dedi.

Yeni Gümrük Alanımız da Burada Olacak

Balıkesir’in uzun süre beklenen Gümrük Müdürlüğü binası ve Gümrük alanının da 1. Etap genişleme alanında yapımına başlandığını ifade eden Hüseyin Bekki, “ bu da sanayici açısından oldukça önemli. Zira Balıkesir’de önemli miktarda ihracat var. Ve öyle anlar oluyor ki adeta zamanla yarışıyorsunuz. Tabii Gümrük alanımız hazır olduğunda Balıkesir’de ki sanayici ve ihracatçılarımız zaman kaybetmeden burada işlemlerini yapacak” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

Foto-Kameraman: M. Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu