EğitimGündemİlçe Haberleri

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Tatbikatla Harekete Geçiyor!

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Orman Yangınlarıyla Mücadele tatbikatı, Bölge Müdürü Kemal Kayıran'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Tatbikatla Harekete Geçiyor!

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Orman Yangınlarıyla Mücadele tatbikatı, Bölge Müdürü Kemal Kayıran’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Kayıran, basın mensuplarına yaptığı bilgilendirme konuşmasında, bölgedeki yangın riskine dikkat çekti ve önlemleri hakkında bilgi verdi.

Kayıran, “Bugün burada Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangın tatbikatını gerçekleştiriyoruz. Malum havalar ısınmaya başladı. Bu sayede parlak sezonda eğitimlerimizi sürdürebiliyoruz.” diyerek eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bölgedeki yangın mücadelesi için hava ve kara araçlarının hazır olduğunu ve personel sayısının 1200 olduğunu belirtti.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Tatbikatla Harekete Geçiyor!
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü

Yangınların büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu ve genellikle ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten kaynaklandığını ifade eden Kayıran, vatandaşların yangın riskine karşı dikkatli olmalarını istedi. Özellikle tarla ve bağ yakmaktan, çay demlemek amacıyla ateş yakmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Yangın ihbarlarının 112’ye bildirilmesi gerektiğini hatırlatan Kayıran, “Herhangi bir duman gören vatandaşlarımızın mutlaka yetkililere haber vermelerini istiyoruz.” dedi. Tatbikatın detaylarıyla ilgili olarak da, bir yangın ihbarı alındığında ekiplerin hemen müdahale edeceğini ve canlı olarak müdahale yöntemlerinin gösterileceğini açıkladı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Tatbikatla Harekete Geçiyor!
Tatbikat

 

 

Haber: Buse Tuncay

Balıkesir Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden ‘Arı’ Uyarısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu