GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir OSB’de İstihdam İçin Büyük Seferberlik

Balıkesir OSB’de İstihdam İçin Büyük Seferberlik

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesine AK Parti Milletvekilleri, MHP İl Başkanı ve AK Parti İl Başkan vekilinden oluşan bir heyet ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yeni genişleme alanındaki çalışmalar izlediler.

Balıkesir Ak Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey ile MHP İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel ve Ak Parti İl Bşk. Vekili Vahdettin Çiftçi Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettiler.

Gelen heyete OSB Yönetim Kurulu Bşk. Vekili Hüseyin Bekki ve ayrıca OSB Yönetim Kurulu Üyesi Metin Baykan eşlik etti. İlk önce genişleme alanındaki faaliyetler görüldü ve OSB Bölge Müdürü Mesut Eray tarafından genişleme alanındaki faaliyetlerle ilgili bilgi verdiler. Mesut Eray; “4 Haziran 2021 tarihinde törenle temeli atılan 1. Etap genişleme alanında parsel tesviye, kazı ve dolgu işlemleri aksaksız bir şekilde sürmektedir. Şu anda burada Marmara ve Ege Bölgesinin en büyük toprak hareketini başlattık. Şantiye alanında yaklaşık 150 kamyon ve ayrıca 62 iş makinesi çalışmaktadır. Kasım ayında fabrikalar projelerini hazırlamaya başlayacak olup onaya müteakip 2022 Mart ayından itibaren fabrika inşaatları başlayacaktır” dedi.

***

Fabrika sahibi Şani Erdal tarafından üretim ile ilgili bilgi verdiler. Heyet OSB ‘deki ziyaretlerine HEG Gıda ile ayrıca devam etti. HEG Gıda Yön. Kurulu Başkanı Ertan Uysal ve Yön. Kurulu Başk. Vekili İsmail Bütün tarafından fabrika inşaatı ve prosesler ile ilgili bilgi verdiler. İsmail Bütün bu fabrikada özellikle Balıkesir’de coğrafi işaret almış ürünlerin ticarileştirilerek bu ürünlerin hem ulusalda hem de uluslararası pazarda satılarak tanıtılmasını sağlamak istediklerini belirtti. İlk aşamada 650, ilerleyen süreçte de bin 200 kişi istihdam edeceklerini söyledi.

Milletvekilleri OSB’den ayrılmadan önce yaptıkları açıklamada Balıkesir OSB’nin güçlenerek büyüdüğünü, şehrin ekonomisine güç kattığını ve işsizliğe çözüm olacağını belirttiler. Nitelikli personelin katma değeri yüksek üretim açısından önemli olduğunu dile getirerek istihdam edilecek kişilerin ayrıca nitelikli birer personel olabilmesi adına mesleki eğitimin üzerinde durdular.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu