Köşe YazılarıBedia Uçak

Balıkesir Peyniri

Balıkesir Peyniri

 

Balıkesir’de tarım ve hayvancılık önde olduğu için özellikle kırsalın besicilikteki gelişimi her zaman takdir edilmiştir. Şehrimizde süt ürünleri kalitesiyle de adından söz ettirir.

Peynir sütten elle edilen farklı farklı çeşitleri olan kahvaltı sofralarımızı süslendiren besin türü. Her yaş grubu tarafından sevilerek tüketilen peynir vücudun kalsiyum ihtiyacını hemen hemen karşılayabilmekte. Sadece kalsiyum değil protein ve B2 vitamini bakımından da oldukça zengin. Bu da insan sağlığı için faydalı. Haliyle Balıkesir peynirleriyle de ünlü şehir olduğu için bol bol şehrimizde peynir tüketimi de çoğunluk ta. Bu tüketim aynı zamanda zengin çeşitle de örtüşüyor.50 Peynirli şehir kitabımız var örneğin. Bu türler daha çok aslında ancak öne çıkanlar bu türler olmuş. Sonuçta tadı farklı ama peynir peynirdir öyle değil mi?

İlgili Makaleler

Peynirin kalorisi ve besin değeri bilgilerini paylaşacağız. Peynirin cilde faydaları ile ilgili de ayrı bilgiler bulabileceksiniz.

İşte peynirin faydaları

Peynir birçok vitamin bakımından zengin olduğundan bahsetmiştik. A,C,D,E ve K vitaminleri bulundurarak insan vücudundaki ihtiyaçları karşılar. Bunun dışında B12 ve B6 vitaminleri de içerdiği için organizmaların sağlığı için faydalıdır. Peynir beyinden kemik sağlığına kadar insan vücuduna birçok faydası mevcuttur. Peynirin faydalarını maddeler halinde sıralayabiliriz:

Sinir sistemi için faydalıdır.

Hafızayı güçlendirir.

Dişleri güçlendirir. Diş minesine yararlıdır.

Çürük diş oluşumunu engeller.

Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Kemik erimesi oluşumunu engeller.

Kemik yapısını güçlendirir.

Diyabete karşı korur.

Kilo vermeye kolaylık sağlar.

Kalp hastalıkları riskini aza indirir.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Yorgunluk ve strese karşı iyi gelir.

Tümör oluşumunu engeller.

Migren ağrısına iyi gelir.

Uyku problemini çözer.

Tükürük salgılanmasını sağlar.

Peynirin cilde faydaları

Cildi canlandırır, gençleştirir. Yıpranmış cildi onarır. Cilt gözeneklerini besleyerek iyileştirir. Peynir içerisindeki vitaminler cildin erken yaşlanmasını önler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu