Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Plajları Atlı Jandarma ile Korunacak

Balıkesir Plajları Atlı Jandarma ile Korunacak

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları mevkisinde, atlı jandarma birliği göreve başladı. Atlı Jandarma görevlilerinin ortaya çıkardığı görüntüler tatilcilerin ilgisini çekti.

 

Tatilciler Atları Severek Fotoğraf Çektiriyorlar

İlçenin en çok turist çeken bölgelerinden Sarımsaklı ve Badavut plajları ile Şeytan Sofrası’nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle başlayan turizm sezonunda bu kez tatilciler Atlı Jandarma sürprizi ile karşılaştı. Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitim Merkezi’nde (JAKEM) yetiştirilen “Candaş”, “Ülgen” ve “Gençer” isimli atlarla gerçekleştirilen uygulama, tatilcilerin ilgisini çekiyor. Bazı tatilciler, eğitimli ve uysal atları severek atlı jandarmalarla fotoğraf çektiriyor.

At Haberi

22 Ağustos’a Kadar Plajlardalar

Atlı timlerin bölgede 22 Ağustos’a kadar görev yapacağı belirtilirken, Tatilcilerden Eda Gülse Kızıltuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamayı çok beğendiğini söyledi. Kızıltuğ, “Zaten ben hayvanları da çok seviyorum. Atların da çok asil hayvanlar olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamadan dolayı Jandarma Genel Komutanlığına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Maske ve Mesafe Denetimi Adına Önemli

Maske ve Mesafe denetimi açısından önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Birsen Sakallı da timlerin bölgede görev yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atlı jandarmaların, vatandaşları olumsuzluklara karşı koruduğunu belirten Sakallı, “Bence bu timlerin Sarımsaklı’da görev yapması gerekliydi. Özellikle de bu yıl koronavirüs nedeniyle timlerin plajda sosyal mesafeyi korumasının yanı sıra bölge genelinde vatandaşların maske takmalarına yönelik yaptığı çalışmalar çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu