Gündem

Balıkesir Sağlık Sen’den Sağlıkçıların Maaşlılarına Yönelik Açıklama

Balıkesir Sağlık Sen’den Sağlıkçıların Maaşlılarına Yönelik Açıklama

 

Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat Erzi açıklanan enflasyon oranları ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yönelik açıklamada bulundu.

“TEPKİMİZİN HAKLILIĞI ANLAŞILDI”

Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat Erzi, “ 2020 yıllık enflasyonunun yüzde 14.60 çıkması, Kamu İşvereninin ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 5. Dönem Toplu Sözleşmede kamu görevlilerine reva gördükleri zam oranların yetersizliğini teyit etmiş, tepkimizin haklılığı anlaşılmıştır.” dedi.

“KAMU İŞVERENİ ÇALIŞANIN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMELİ ”

Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat Erzi açıklanan enflasyon oranları ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yönelik açıklamada bulundu. Maaş zamlarında 5. Dönem Toplu Sözleşme masasında yapılan görüşmeleri değerlendiren Erzi konuyla ilgili olarak, “ Masada yaptığımız itirazlarda sonuna kadar haklıydık. Bu durum bugün çok daha iyi anlaşılıyor. İmza atmayıp şerh koymamız, Hakem Kurulu’nun hayali rakamları içindi. Masada; alın terimizin hakkını, emeğimizin karşılığını, refahtan payımızı istedik. Buna rağmen çalışanlara yüzde 3, artı yüzde 4,36 enflasyon farkı reva görüldü. Yıllık enflasyon ise yüzde 14,6 olarak açıklandı. Kamu işvereni 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi beklemeden, çalışanın yanında olduğunu, maaşlara ilave zam yapmak suretiyle enflasyona ezdirmeyerek göstermelidir. ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu