Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir sahilleri misafirlerini bekliyor

Balıkesir sahilleri misafirlerini bekliyor

 

Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerde gerçekleştirdiği; temizlik, onarım ve rehabilite çalışmaları Mavi Bayrak sayısını arttırdı. Aynı zamanda dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden olan Mavi Bayrak’ın sayısı; 31’den 36’ya çıktı. Böylece, 1 Temmuz’da başlayan kademeli normalleşmenin 3’üncü aşamasına geçilmesiyle birlikte Balıkesir sahilleri, misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

 

Balikesir Sahilleri Misafirlerini Bekliyor 01

Mavi Bayrak Sayısı 31’den 36’ya Çıktı

Türkiye’nin gözde tatil beldelerini bünyesinde barındıran Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl boyunca birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Üstelik bu çalışmalar yaz turizminin geliştirilmesini ve canlanmasını sağlıyor. Bu çalışmaların meyvesi olarak her yıl kademeli bir şekilde artan Mavi Bayraklı plaj sayısı; önceki yıl 22’den 31’e bu yılda 31’den 36 çıktı. Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla gerçekleştirilen alt ve üst yapı çalışmaları, turizm beldelerini yıl boyunca turizm sezonuna hazır hale getiriliyor. Ayrıca, sahillerde düzenleme ve rehabilite çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Sahiller Sezona Hazır

Çalışmalar kapsamında ekipler;

bir yandan kent mobilyalarını yeniliyor, diğer yandan yürüyüş ve bisiklet yolları yapıyor. Ayrıca, soyunma kabinleri kum eleme ve temizlik çalışmaları titizlikle planlanıp hayata geçiriliyor. Böylece, Balıkesirliler ve turistlerden tam not alıyor.

Balikesir Sahilleri Misafirlerini Bekliyor 03

Büyükşehir’in 9 Plajında Mavi Bayrak Sevinci
Büyükşehir Belediyesi’nin insan ve çevreye saygılı yatırımları sayesinde 7 halk plajı bir kez daha Mavi Bayrak alırken Erdek Bakraç Plajı ve Erdek Dalyan Plajı da Mavi Bayrak sahibi olarak sayı 9’a çıkarıldı. Balıkesir yine; Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın’ın ardından Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak’a sahip 5’nci il olurken Türkiye ise yeniden dünya 3’üncüsü oldu.

Atık Su Arıtma Tesisi Yatırımları Sürüyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapasite ve nitelikleri artırılan ve yenileri inşa edilen atık su arıtma tesisleri, Mavi Bayrak sayısının yükselmesinde oldukça etkili oldu. Arıtma sayısı ile kişi başına düşen atık su arıtma miktarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir, değişen ihtiyaçlarına göre yeni arıtma, atık su ve kanalizasyon şebekesi yatırımlarını da sürdürüyor.

Onlarca Yılın Sorunları Çözülüyor

Ayrıca, Körfez bölgesinde; çevre kirliliğinden, çöp alanlarının rehabilitesine kadar onlarca yılın birikmiş sorunlarına çözüm getiren Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla bölgede hava ve su kirliliğinin azaltıcı birçok önlem alıyor.

Çevre Eğitimi Ve Bilinçlendirme Çalışmaları Yapılacak
Büyükşehir Belediyesi; Mavi Bayraklı halk plajı sayısını artırmayı, Balıkesir plajlarının yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği konularında standartlarının yükseltilmesini ve Mavi Bayrak kriterlerinin en iyi şekilde uygulanmasının sağlanmasını hedefliyor. Belediye ayrıca yıl boyunca çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmaları da yürütecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu