Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir sahillerinin Gezen Flamingoları

Balıkesir sahillerinin Gezen Flamingoları Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sahillerdeki sulak alanlarda gezen Flamingolar ilgi odağı oldu.  Flamingolar, Ali Çetinkaya Mahallesi Orjan  sahilini mesken tuttu.

 

Flmingos

Balıkesir sahillerinin Gezen Flamingoları ‘’Güzelliği Görülmeye Değer’’

Bazı vatandaşlar flamingoların fotoğraflarını çekiyor. Flamingoların yöreye renk kattıklarını anlatan arıcı Ramazan Salı, korunmalarını istedi. Flamingoları sevdiklerini anlatan Fatma Dinç, “Flamingoların güzelliği görülmeye değer. Bu hayvanlar burada kalıcı. Devamlı duruyorlar. Zevk için gelip bunlara bakıyoruz. Hoşumuza gidiyor” dedi.

 

‘’Öldürülmesin, Yaşatılsın’’

Arıcı Ramazan Salı da iha muhabirine , “Buraların baharı erken uyanıyor. Tabi bunun yanında deniz hayvanları var. Flamingolardan bahsediyorum. Onlar da bu yörenin güzellikleri. Bu bölgelerde biraz daha fazla bulunuyor. Onları gördükçe de onlardan da bir zevk alıyor insan. Hayvan sevgisi olan kişilerden bahsediyorum. Bunlara sahip çıkılması, öldürülmemesi yaşatılması lazım” diye konuştu.

 

Flamingo Nasıl Bir Hayvandır?

Flamingolar, Rosa türü, Avrupa türü ve küba türü olmak üzere üç cins içinde sınıflandırılır.  Anadolu’da Flamingolara Allı turna ismi verilmektedir. Bazı markalarında amblemi olan bu kuşlar pembe renkli su kuşlarıdır.

Flamingolar rosa renginde tüylere, uzun bacaklara, uzun ve eğri bir boyuna sahip olmaktadır. Ayrıca Avlanırken daha çok gagalarını suya daldırmak suretiyle yiyecekleri bu şekilde çıkarmaktadırlar.

Flamingolar sürüler halinde sığ ve sodalı ya da tuzlu göllerde yaşamayı tercih ederler. Ülkemizde en fazla Denizli ilinin Çardak ilçesinde bulunan Acıgöl’de görülürler.   Flamingoların renkleri avladıkları karides, yengeç gibi su ürünlerinden gelen karotin maddesinden gelmektedir. Yavru Flamingolarda bu karotin maddesi az olduğundan daha çok beyaz renklidirler.

 

 Flamingolar Ne Yer, Nasıl Beslenirler?

Flamingolar genellikle karınca larvası ve yosun yerler. Aşağı bakan eğik gagalarıyla istedikleri yiyecekleri kolaylıkla söküp çıkarabilmektedirler.

Flamingoların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Flamingolar su olan yerlerde yaşadıkları için daha çok su ürünlerini yemeyi tercih ederler. Yosun, karınca larvalarının yanı sıra en sevdikleri besinler yengeç, karides gibi hayvanlardır.

 

Daha fazla ilçe haberleri için; tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu