Köşe Yazıları

BALIKESİR, SAKİN ŞEHİR

Kuvâ-yi Milliye şehri, kongreler ilidir Balıkesir. Balıkesir, sakin şehirdir bir nevi. “Cinayet olaylarının, hırsızlığın, kargaşanın, trafik karmaşasının, tatsız olaylarının en az yaşandığı şehir” olarak bilinmektedir. Son birkaç yıldır “büyükşehir” unvanını aldığından beri çemberini genişletmek uğruna çırpınmaktadır. Çırpınır da çırpınır gelecek deryasında. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Bey, merkez ilçemiz olan Karesi ve Altıeylül ilçeleriyle şehrimizin gelişmesi adına olaylara el atmakta. 2016 yılında Karesi Belediye Başkanımız idi Yücel Yılmaz Bey. Kendisi aynı zamanda Balıkesirli gençlerimizin eski İngilizce Öğretmeni ve YDS Dil Merkezi’nin kurucularından ve Balıkesir’deki yabancı dil kurumunun sahibidir. 2016 – 2017 eğitim döneminde bir yıl Karesi Kent Tiyatrosu’nda tiyatro, sahne ve oyunculuk eğitimi almıştık. Kendisini 2016 yılında tanıma fırsatım oldu. Tiyatro belgemizde de onun imzası vardı. Karesi Kent Konseyi ve gençlik projelerinde de onu tanıdık, eğitim kökenli biri olarak gerçekte biz gençlerin sesini duyan biri oldu. 2019 yılındaki yerel seçim sonucunda da Yücel Başkanımız Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Siyasetle, siyasî çevrelerle hiç yüz yüze diyalogum olmadı lâkin belediye başkanımızın ve belediye çalışanlarının çabalarını Balıkesir adına takdir etmekteyim. Bu yıl üçüncü kez baba olan genç öğretmenimize, başkanımıza aile ve iş hayatında uzaktan da olsa kalben dua etmekteyim.

Bazen “bir kalem, bir öğretmen, bir çocuk” değiştirir şu dünyayı. Gün gelir içimizden helâl süt emmiş bir evlât çıkar da önce memleketinden başlar en güzel kalıcı projelerine. Benim de öğretmenlik yolculuğum önce memleketim Çanakkale ilçelerinde, ardından da doğduğum şehir olan Balıkesir’in merkezinde, ilçe ve köylerinde geçti. Yüreği ve hayalleri güzel olan her insan önce kendi toprağının çizgisinden başlayınca daha mutlu olabiliyor sanki. Kolonyalarıyla, Millî Kuvvetler Caddesi ve Kuvâ-yi Milliye Müzesi ile kendini andırır Balıkesir. Haftanın yedi günü açık olan ve halkımıza ücretsiz olan şirin müzemiz de yeni konuklarını ağırlamak uğruna can atar durur. Kurtdereli güreşleriyle, tarihî tren garıyla, zeytiniyle, deniz havasını soluyan renkli ilçeleriyle, Cunda Adasıyla, körfeziyle, portakal kokulu bahçeleriyle, incirleriyle, Karesi Beyliği’nden kalan tarihsel hatıralarıyla özeldir Balıkesir.

Sakin, huzurlu, kendi hâlinde bir şehirdir. Hem denizi hem kırsal havası hem de turizmiyle kucaklar insanlığı. Belki iş imkânları yönüyle gençlerimiz adına biraz kısıtlı bir merkez olsa da esnaflık mesleğiyle hayata direnir var gücüyle. Her şehrin kendine has iklimi, kültürü, kokusu, nefesi, tarihi, coğrafyası, edebiyatı, aziz hatıraları, manzarası vardır ne de olsa. Kim bilir kaç insanı barındırdı, kaç susuz yolcuya Kaz Dağları’ndan buz gibi akan çeşmesiyle su ikram etti bu güzel şehir. Balıkesir, sakin ve huzurlu şehirdir. 2020 yılımız tüm Balıkesirli vatandaşlarımıza şimdiden huzurlu, sağlıklı, gülen gözlerle dünyaya bakan bir mutluluk sunsun.

İlgili Makaleler

 

 

 

ELİF YAVAŞ

 

TARİH = 10 Kasım 2019 – Pazar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu