GündemEğitimEkonomiSiyaset

BALIKESİR SANAYİSİNİ GÜÇLENDİRECEK HİBE

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, Balıkesir’e Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayı ile 6.5 milyon TL hibe ödeneği çıkarıldığı müjdesini verdi.

Balıkesir’deki Teknokent’e Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayı ile 6.5 milyon TL hibe desteği verildiğini söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Milli teknoloji hamlesiyle teknoloji ve yenilik kabiliyetinin artırılması hedefiyle Balıkesir’imizi, sanayicimizi proje yapımımda üst seviylere taşıyacak ve yapımına geçen yıl başlanan Teknokent’e Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank beyin onayı ile 6.5 Milyon TL. Hibe onaylanmıştır” ifadelerini kullandı.

“SANAYİCİMİZE DESTEK SAĞLAYACAK”

Yapılan hibenin, uluslararası projelere de destek sağlayacağını söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Bugüne kadar toplam 27. Milyon TL kaynak aktarımı yapılmış olup fiziki yapısı tamamlanmış olan Teknokentin Ekim ayı içerisinde hizmete sunulması planlanmaktadır. ‬Firmaların çalışmalarında karşılaştıkları problemlerin çözümünde ve uluslararası projelerin başvuru süreçlerinde danışmanlık hizmeti verebilecek, bununla birlikte proje çıktılarının patentleşme süreçlerinde sanayicimize destek sağlayacaktır” dedi.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ”

Balıkesir’e Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayı ile Teknokent’e 6.5 milyon TL hibe ödeneği çıkarılmasının üniversite sanayi işbirliğini de güçlendirdiğini söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Üniversite-sanayi işbirliği sayesinde firmalarımızın proje geliştirme kapasiteleri Teknokentlerimiz vasıtasıyla en üst seviyeye çıkacaktır.‬ Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu