GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir Sebze Ve Meyveciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır “Bir Haftada 3-4 Aylık İşi Tamamladık”

Balıkesir Sebze Ve Meyveciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır “Bir Haftada 3-4 Aylık İşi Tamamladık”

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Nurullah Bozkır,” oda üyeleri için bir hafta içerisinde 3-4 aylık işi yaptık. Bu daha bir şey değil, altyapısını hazırladığımız ve proje haline getirdiğimiz çalışmalarımız var. Bunları da yaşama geçirmek istiyoruz” dedi.

Sıkıntıyı Yaşayan Pazarcı Esnafı

Balıkesir Sebzeciler ve Meyveciler Odası Olağan Genel Kurul sürecini tamamladı. Yeni Başkan Nurullah Bozkır ve ekibi, pazarcı esnafının sıkıntısını kendilerinin de birebir yaşadıklarının altını çizdi. Yaşanan sorunlara çözüm üretilmesi noktasında çaba sarf ettiklerini belirtti. Başkan Bozkır, yaklaşık bu bir haftada 3-4 aylık işleri çözüme kavuşturduklarını söyledi.

“Pazarcılıktan Çıkıp Pazarcı Esnafı Olduk”

Başkan Nurullah Bozkır, “Balıkesir Hal’de 500 meyveci üyemiz sabahlara kadar alışveriş halinde. Aynı döngü her gün yaşanıyor. Hal konusunda yetki karmaşaları yaşayabiliyor. Çözüm bulacağız. Biz daha önceki yönetim zamanlarında açık pazaryerlerinin, kapalı pazaryeri haline dönüşmesi ile pazarcı olmaktan çıktık ve pazarcı esnafı olduk. Artık birinci derece esnafız ”dedi.

Dsc 0041

“Saha Çalışmasıyla Kongreye Gittik”

Odalarda süreç 1 ocak itibarı ile başladı diyerek olağan genel kurul sürecine değinen Başkan Nurullah Bozkır, “10 Ocak’ta genel kurul yaptık. Bizim iki dönem, daha önceki başkanla birlikte çalışmışlığımız var. Daha sonra, biz bıraktık ama hala aynı sorunlar devam ediyordu. Arkadaşlarımızla oturup bir istişare yaptık.10 Ocak’ta güzel bir saha ve ekip çalışması ile kongreye girdik. Bugün biz varız. Ancak; üyelerimizin teveccühü yarın kimi gösterirse burada o olur ”şeklinde konuştu.

“Zor Şartları Göz Önünde Bulundurduk”

Buraya biz hizmet için geldik diyen Başkan Bozkır, “ Sahada gördüğümüz sorunlarla çalışmaya hemen başladık. İlgili kurumlarla görüşmeler yaptık. Aldığımız karar bizim sadece birbirimizden devir aldığımız yerlerde odamızın aldığı bir 300-350 TL tek kişi, iki kişi 600 TL gibi bir ücret vardı. Zor şartları göz önünde bulundurarak, bu ücreti yönetim kurulumuzla birlikte kaldırdık. Dedik ki bu para cebinize kalsın. Resmi yetkilisi Belediye. Bizde bu konuda bir karar çıkarttık. Bu konuyla ilgili geri dönüşler oldu. Satış yapmayan arkadaşlarda hızlandırdı ve işlerini resmiyete dökmeye başladı. Hem üyelerimiz rahatladı hem de oda olarak onlara destek olmuş olduk” dedi.

“Pazaryerlerinde Tuvalet Sıkıntısı Çözüldü”

“TOKİ ve Karizma ’da bazı sıkıntılar vardı. Özellikle TOKİ Pazaryerinde kapalı pazaryeri ile ilgili bir çalışma var. Karesi Belediye Başkanımız Dinçer Orkan projelendiriyor şimdi burayı. Burada kadın lavabo ihtiyacı vardı. 12 yıllık bir sorundu bu. İkili ilişkilerimizle Dinçer Orkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Başken vekili Yasin beye ve BASKİ Müdürü İzzet beye teşekkür ediyorum. Bu çalışma bitti ve kullanıma açılmış oldu. Bir haftada 3-5 aylık iş yaptık. Birde Cumartesi pazarında benzer sorunlar vardı. Hasan Avcı ve ekibine de teşekkür ederim. BASKİ ekibi ile birlikte buradaki sorunda çözüldü.”

“Odamıza Bir Taşınmaz Kazandırmak İstiyoruz”

Nurullah Bozkır, “Odamızın yapacağı projeler var. Altyapısı hazır olan ancak bürokrasiye bağlı çalışmalar. Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası adı altında bir taşınmaz alacağız. Milli emlak dan , Belediye’den bir x yer alıp sosyal tesis yapmak istiyoruz. Açık kır düğün salonu yapma isteğimiz var. Faal 850 üyemiz var. Her sene düğünler oluyor. Lokal olarak toplanmamız gereken yer olsun istiyoruz. Olanaklar dâhilinde bunları yapma düşüncesindeyiz.”

Nurullah Bozkir 2

“Pazarcılıktan Çıkıp Pazarcı Esnafı Olduk”

“Balıkesir Hal’de 500 meyveci üyemiz sabahlara kadar alışveriş halinde. Aynı döngü her gün yaşanıyor. Hal konusunda yetki karmaşaları yaşayabiliyor. Bu konuda çözüm bulacağız. Faal çalışanlar halde de var üyelerimiz arasında. Vatandaşa hızlı hizmet verme ve elimizi de rahatlatma adına iyi olacak diye düşünüyoruz. Balıkesir’de pazarcılarımızın 850 üyemizin yaklaşık 500’ü pazara çıkıyor. Biz daha önceki yönetim zamanlarında açık pazaryerlerinin kapalı pazaryeri haline dönüşmesi ile pazarcı olmaktan çıktık ve pazarcı esnafı olduk. Artık birinci derece esnafız.”

“176 Oy Farkla Seçildik Çünkü Sıkıntıyı Çekende Çözümü Sunan da Bizdik”

Pazarcı esnafının küresel firmalara bile rakip olduğunu belirten Nurullah Bozkır, “ Vatandaşlarımızı da pazaryerlerine davet ediyoruz. Taze ve uygun olan ürün, pazaryerlerinde diyoruz. Oda üyelerimizden ricam; bize verdikleri oy ile yükümüz arttı aslında. Bize güvensinler. Üyelerimizi daha çok destekleyeceğiz ve yaptığımız çalışmalarla üyelerimizi rahatlatacağız. Olağan Genel Kurulumuzda  804 hazirun vardı. 691 kişi oy kullanmaya geldi, 3 geçersiz oyumuz vardı.432 oy ben aldım. Eski başkanda 256 oy aldı. Toplamda 176 oy farkımız var. Bu farkı 22 yıldır pazarcıyım. Hergün pazardayım. Üyelerimizle sohbet ediyorduk hep onların sıkıntısı benim, benim sıkıntım onların sıkıntısı aslında. İçeriden biri olarak sıkıntıları bilen biriyim ”ifadelerini kullandı. Haber: M.Can Akyürek Foto:Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu