Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Balıkesir Seçim Bitti Ama Tartışmalar Sürüyor: AK Parti İl Başkanı Başaran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Balıkesir Seçim Bitti Ama Tartışmalar Sürüyor: AK Parti İl Başkanı Başaran’dan Çarpıcı Açıklamalar

 

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’dan, Erdek Belediye Başkanlığı seçimine dair çarpıcı açıklamalar geldi.

 

Başaran açıklamasında, dün gerçekleştirilen ve meclis üyelerinin oylaması ile yapılan seçimle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’a “yavuz hırsız” göndermesi yaptı.

 

İşte AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın Açıklamasının tam metni;

 

Erdek Belediye Başkanlığı seçimi öncesi Erdek Kaymakamlığı’nda bir toplantı oldu. Yapılan toplantıda, oylamada bulunacak görevliler ve oy kullanacak meclis üyeleri haricinde başka hiçbir kimsenin alınmayacağına dair CHP Meclis Üyesi ve Başkanvekili Nimet Kalafat’la mutabık kalınarak karar aldılar…

ERDEK’TE CHP, GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ, SEÇİMİ PROVOKE ETTİ…

Balıkesir Valiliği, Erdek’te Belediye Başkanlığı seçiminin; Meclis Üyelerinin özgür iradeleri ve ayrıca baskı unsurları olmadan yapılabilmesi için gereken çalışmayı yaptı. Bunun için de dar ve her türlü baskıya müsait olan, daha önceki Başkanvekilliği seçiminde de sıkıntı yaşanan Erdek Belediyesi toplantı salonu yerine Erdek Kapalı Spor Salonunda yapılmasına karar verildi. Meclis üyelerinin, rahat ve özgür şekilde oyunu kullanabilecekleri, geniş ve muhafazalı olan Erdek Kapalı spor salonunu seçim adresi olarak belirlenerek ayrıca Erdek Belediye Meclis Başkanlığına durum bilgisi verdiler.

CHP MECLİS ÜYESİ NİMET KALAFAT’IN UYARISINI CHP’Lİ SARI VE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DİNLEMEDİ…

Katılımcılar konusunda ise bir gün öncesinden meclis üyeleri ve seçim görevlileri haricinde başka herhangi bir kimsenin, parti temsilcileri de dahil olmak üzere salona girmemesi konusunda Erdek Kaymakamlığında yapılan toplantıda; CHP Meclis üyesi ve seçimi yöneten Başkan Vekili Nimet Kalafat  ile mutabık kalınarak onay kararı aldılar.

CHP’LİLERDEN “YAVUZ HIRSIZ” MİSALİ AÇIKLAMALAR PEŞPEŞE GELDİ…

Alınan bu karara binaen de CHP’li Meclis Üyesi Nimet Kalafat seçime başlanmadan önce, saat 10.35’te yaptığı anonsla Meclis üyelerini salona davet ederek, başka hiç bir kimsenin salona alınmayacağını duyurdu. Erdek Belediye Başkanlığı Seçimini alınan karara, CHP’li Meclis Üyesi Nimet Kalafat’ın anonslu uyarısına rağmen provoke eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ahmet Akın salona kimsenin alınmayacağını biliyorlardı. Seçim esnasındaki mağdur edildikleri ve ayrıca haksızlığa uğradıkları edebiyatı, Seçim sonrası CHP’lilerin yaptıkları açıklamalarda “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” tarzda haklı çıkma gayreti olarak yorumlandı.

 

CHP, KENDİ ALDIKLARI KARARA DAHİ UYMADI…

 

Balıkesir Valiliği, Erdek’te yapılan Belediye Başkanlığı seçimi öncesi aldığı kararla, Belediye Meclis Üyelerininin tamamen kendi özgür iradeleri ile baskı altında kalmayarak seçimleri yapmaları için, Belediye Başkanlığı oylamasını Erdek Kapalı Spor Salonuna aldı. Erdek Kaymakamlığında yapılan toplantıda da CHP’li Meclis Üyesi ve Başkanvekili Nimet Kalafat, salona görevli ve ayrıca  meclis üyesi haricinde hiçbir kimsenin alınmayacağına dair alınan karara mutabık kalacaklarını belirterek onay verdi.

CHP MECLİS ÜYELERİNİ BASKI ALTINA ALDI…

Tamamen demokratik ortamda gerçekleşmesi planlanan Erdek Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili oylamaya ve mutabakata Ak Parti Ve MHP  riayet ederken, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve 2 CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Ahmet Akın oy kullanım esnasında olayı provoke ederek, ayrıca Meclis üyelerini baskı altına almak için büyük çaba sarfettiler. Olay çıkardılar.

VALİLİK KARARINI CHP TAM KADRO ÇİĞNEDİ…

Erdek Kapalı Spor Salonun’da yapılan Erdek Belediye Başkanlığı seçimine CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın, Milletvekili Ensar Aytekin, CHP’li 4 Belediye Başkanı ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile oy kullanacak olan meclis üyeleri üzerinde büyük bir baskı oluşturması ise Erdek’de yaşayanlar tarafından tepki ile karşılandı.

ERDEK’TE CHP PROVOKASYONU İŞ BAŞINDA İDİ…

Erdek Kaymakamlığında; kendi meclis üyelerinin onay verdiği ve mutabık kaldığı karar uymayan CHP’liler salonda güvenliği sağlayan Emniyet Mensuplarına sözlü sataşarak ve kavga ortamı yatarak seçimi provoke etti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP Genel Başkan Yardımcılarının baskısı ve provokasyonu altında yapılan oylama sonucu CHP’nin adayı Burhan Karışık, Millet İttifakının 9 oyunu alarak Erdek Belediye Başkanlığına seçildi. Cumhur İttifakının 6 Meclis Üyesi ise ayrıca adayları Mehmet Ali Yağcı’ya oylarını atarak gerekeni yaptılar.

 

EKREM BAŞARAN: “ERDEK’DE CHP ZİHNİYETİ BİR KEZ DAHA KENDİNİ GÖSTERDİ”

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Ahmet Akın’ın provoke ettiği seçim sonrası açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “Erdek’teki Belediye Başkanlığı seçimine Balıkesir Valiliğimizin, Erdek Kaymakamlığı nezdinde aldığı karar sonrası Ak Parti Teşkilatı olarak, meclis üyeleri üzerinde baskı oluşturmamak, kendi öz iradeleriyle seçimde oy kullanmalarını sağlamak adına katılım göstermedik. Ama CHP her zaman yaptığı gibi alınan karara uymayarak kendine yakışanı yaptı. Erdek’te Başkanlık seçimini provoke ederek baskı kurmaya çalıştı ve bunda da başarılı oldu. Her fırsatta demokrasiden dem vuran, yalan üzerinden siyaset yapan, ayrıca toplum üzerinden algı operasyonu yürütün CHP zihniyeti bugün bir kez daha gerçek yüzünü ortaya koymuştur.

“CHP’Lİ SARI, KENDİ MECLİS ÜYELERİNE GÜVENMEDİĞİNİ YAPTIKLARI PROVOKASYON VE BASKI İLE ORTAYA KOYMUŞTUR.”

Erdek Kaymakamlığı’nın aldığı ve CHP’li Meclis Üyesi Nimet Kalafat’ın mutabık kaldığı ve onay verdiği karar doğru bir karardı. Bir ilçenin kaderini etkileyecek bir seçimi baskı altına alarak provoke ettiler. Ak Parti İl Başkanlığı olarak alınan karara saygı gösterdik ve Erdek’te yapılan seçime katılım göstermedik. Peki CHP ne yaptı? Onlarda her zaman yaptıklarını yaptı. Halkın üzerinde yalan üzerine kurguladıkları ve yürütmeye çalıştıkları algıyı, ayrıca yine yalanla süsleyerek eyleme dönüştürmeye kalktılar.

CHP Meclis Üyeliğinde 9’a 6 üstün olmalarına rağmen neden korktular? Meclis Üyelerine güvenmediklerinden mi baskı uygulamaya kalktılar? Ak Parti’nin seçimi alacak yeterli çoğunluğu olmadığı halde bu korku niye? CHP’lilerin önce bunu sorgulaması gerekiyor. Meclis Üyelerine güvenmeyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ahmet Akın, Milletvekili Ensar Aytekin bir kez daha gerçek ve kirli yüzlerini, korkularını bir kez daha gösterdiler. Erdek’teki Belediye Seçimini provoke ederek Meclis Üyelerini baskı altına almayı başardılar ve ayrıca seçimi kazandılar. Burada şunu söylemek istiyorum. Zaman her şeyin ilacıdır.

“DEMOKRASİ NUTUK’U ATANLAR ERDEK’DE DEMOKRASİYİ AYAKLARI ALTINA ALDILAR”

Erdek Belediye Başkanlığı seçimine gölge düşürmek için ellerinden geleni yaptılar. Yaygaracı ve kural tanımaz siyasetleri ile Devletin Valisine, Kaymakamına ve Emniyet Mensuplarına hakaret etmeyi kendilerinde hak gördüler. Unutmasınlar ki Aziz Milletimiz her şeyin farkında. Demokrasi nutukları atıp, demokrasinin kurallarını ayakları altına alarak, çiğneyerek kendilerini başarılı göstermeye çalışan CHP zihniyetine aziz milletimiz her zaman olduğu gibi bundan sonrada gereken cevabı vermeye devam edecek. Erdek’te CHP tarafından yaşatılan ve ayrıca yaşanılan hadiseleri milletimiz unutmayacaktır. Milletin partisi Ak Parti, Milletine hizmet etmeye devam edecek. Balıkesir için inandığımız yolda durmak yok yola devam” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu