GündemGörüntülü Haberler

Balıkesir SMMMO Başkanı Ertuğ Aslan: “Dinamik Bir Türkiye İçin Çalışıyoruz”

Balıkesir SMMMO Başkanı Ertuğ Aslan: “Dinamik Bir Türkiye İçin Çalışıyoruz”

 

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğ Aslan, yaklaşan ‘Muhasebe Haftası’ nedeniyle Merhaba’ya özel açıklamalarda bulundu.

Ülkede 114 bin serbest muhasebeci ve 4 bin yeminli mali müşavir olduğuna dikkat çeken Ertuğ Aslan, “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında mesleğimizin topluma sağladığı fayda için farkındalığın artırılması ve toplumun tüm kesimlerine tanıtılması amacıyla Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. 3568 Sayılı yasamız 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yaklaşık 33 yıllık bir meslek örgütüyüz. 114 bin serbest muhasebeci mali müşavir, 4 bin yeminli mali müşavir ve 20 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir” dedi.

 

BALIKESİR’DE 1060 ÜYE VE 200 STAJYER VAR

 

Balıkesir’de 1060 üyeye hizmet verdiklerini kaydeden Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğ Aslan, “Yine ülke genelinde 77 tane serbest muhasebeci mali müşavir ve 8 tane de yeminli mali müşavirler odası TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak 1060 üye ve yaklaşık 200 stajyer ile bütün ilçeleri temsil etmekteyiz. Pandemi süreci, mesleğimizin vazgeçilmez önemini net bir şekilde göstermiştir. Mali müşavirlik mesleğinin ne kadar öneme sahip olduğu, toplumun çoğunluğu tarafından anlaşılır hale gelmiştir” diye konuştu.

Dsc 0008 1

“ÜYELERİMİZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMIŞLARDIR”

 

Sözlerine devam eden Aslan, “Hem işletmelerimizin varlıklarını koruyabilmeleri, hem kamu finansmanı sağlanması açısından kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören mali müşavirler, üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarı ile yerine getirmişlerdir. Bu süreçte meslektaşlarım, kısa çalışma ödeneği, nakit ücret desteği, SGK teşviki, KGF destekleri ve vergi mevzuatında anlık değişiklikler ile ilgili yoğun bir iş yükü altında yorulmadan, gece gündüz çalışmışlardır. Bu yoğun çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde sözler sarf etti.

 

“ÜRETEN, CANLI VE DİNAMİK BİR TÜRKİYE İÇİN”

 

Ertuğ Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan memleketin her köşesinde hizmet sunan serbest muhasebeci, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerin gelişimlerine katkı vererek ve güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. İşletmelerin muhasebe denetim işlemlerini gerçekleştirirken, devletin vergi gelirlerinin artırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunmaktadır.”

 

“TALEPLERİMİZ MESLEKİ ÇIKAR TALEBİ DEĞİLDİR”

 

Aslan, açıklamalarını şöyle devam ettirdi; “Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız ve çözülmesini talep ettiğimiz biriken çok sayıda sorunumuz bulunmaktadır. Bu sorun ve sıkıntıların diyalog ile ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Bizim taleplerimiz mesleki çıkar elde etme talebi değildir. Ülkemizin şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayım.”

 

“TÜM İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARININ DESTEKÇİSİYİZ”

 

Odası Başkanı Ertuğ Aslan, şu ifadeleri kullandı; “Bu kapsamda yapılacak kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz. Hatta Maliye’nin kullandığı bazı programlar var. Biz onlarla kayıtlarımızı yapmaktayız. Hatta bu programların alt yapılarının güçlendirilmesi bizim için çok önemlidir. Meslektaşlarımız dönem içinde bu programlardan büyük sıkıntılar çekmektedir.”

Dsc 0013 1

“SORUNLARI, DAYANIŞMA İLE ÇÖZECEĞİZ”

 

Aslan, açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı; “Umarım Maliye bu alt yapısını en kısa zamanda güçlendirecek, meslektaşlarımızın sorunlarını gidecektir diye düşünüyorum. Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışma, işbirliği ve anlayışla çözüleceğine inanıyorum. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız. Bu inançla serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir meslektaşlarımın Muhasebe Haftası’nı kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için aydınlık günler diliyorum.”

 

Haber ve Fotoğraflar: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu