YaşamGündemÖzel Haberler

Balıkesir Sokakları Ramazan Bayramı Sonrası Sessizliğe Büründü

Ramazan Bayramı'nın ardından birçok vatandaşın şehir dışına çıkmasıyla, Balıkesir'in sokak ve caddelerinde olağanüstü bir sakinlik yaşanıyor.

Balıkesir Sokakları Ramazan Bayramı Sonrası Sessizliğe Büründü

Ramazan Bayramı’nın ardından birçok vatandaşın şehir dışına çıkmasıyla, Balıkesir’in sokak ve caddelerinde olağanüstü bir sakinlik yaşanıyor.

Bayram tatilinin sona ermesiyle şehirdeki trafik yoğunluğu hissedilir derecede azaldı, genel şehir yaşamında rahat bir atmosfer hakim oldu. Balıkesir’de yaşayanlar ve tatilden dönen vatandaşlar, şehrin bu dönemdeki sakinliğinden faydalanarak daha rahat ve güvenli bir ortamda zaman geçirme şansı buluyorlar.

Balikesir Sokaklari Ramazan Bayrami Sonrasi Sessizlige Burundu 1

Balıkesir’e sessizlik ve rahatlama geldi

Balıkesir’de bayram sonrası dönem, sokakların ve ana caddelerin boşalmasıyla dikkat çekiyor. Şehrin merkezi ve ana caddelerde azalan araç yoğunluğu, daha güvenli ve huzurlu bir yaya hareketliliği sağlıyor. Şehir dışına çıkan vatandaşların azalması, alışılmadık bir sessizlik ve rahatlama getirdi.

Balikesir Sokaklari Ramazan Bayrami Sonrasi Sessizlige Burundu 2

Milli Kuvvetler Caddesi az sayıda ziyaretçi ağırlıyor

Balıkesir’de sosyal yaşamının en fazla tercih edilen yerlerinden birisi olan Milli Kuvvetler Caddesi, normal zamanlarda vatandaşların akın ettiği kafeler, restoranlar ve alışveriş mağazalarıyla dolup taşar. Ancak bayram tatili dolayısıyla şehir dışına çıkanlar nedeniyle cadde, bayram bitişi ile beraber alışılmadık bir sessizliğe büründü. Bu sakinlik, hem esnaf hem de şehirde kalan vatandaşlar tarafından hissediliyor.

Balikesir Sokaklari Ramazan Bayrami Sonrasi Sessizlige Burundu 3

Şu an şehir bomboş

Milli Kuvvetler caddesinin, Balıkesir’in gözde buluşma noktalarından birisi olduğunu ifade eden Balıkesir’de tatlı salonu çalışanı Nevzat Çayhan, “Dışarıdan gelen birisi için Milli Kuvvetler caddesi, Balıkesir’i tanıtan önemli bir yerdir. Balıkesirli vatandaşlar, gün içerisinde herhangi bir işleri olduğunda buraya giderler. Burada hallederler. Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce olan Arefe gününde burada adım atılacak bir yer yoktu. İnsan kalabalığı vardı. Ancak Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, şehir dışına yolculuk ettiler.

Balikesir Sokaklari Ramazan Bayrami Sonrasi Sessizlige Burundu 4

Şu an şehir bomboş. İster istemez bu durum Milli Kuvvetler Caddesine de yansıyor. Cadde de yer alan işletmelerin yarısı açık, yarısı kapalı. Çünkü şu an dışarıda vatandaş yok. Dükkanı açmak bir maliyet gerektirir. İnsan yokken de açmanın mantığını göremeyenler oluyor. Onun haricinde tatilini yapan esnaflar da oluyor. Bazı vatandaşlar için sessizlik, şehrin tadını çıkarmak için bir fırsat olarak görülüyor.

Kozan: ‘Eksiklikleri Gidermek İçin Çalışıyoruz’

Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu