GündemDünyadan HaberlerEğitim

BALIKESİR SÜT’Ü GUINNESS’E YAZILACAK

2018 yılı Süt Şenlikleri Balıkesir’de bu yıl ayrı bir anlam taşıyor. 7 Mayıs Pazartesi günü Kuva-yi Milliye Meydanı’nda toplanacak olan 3.500 çocuk aynı anda süt içerek Balıkesir’in adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıracak.

HEDEF GUINNESS

2018 yılı Süt Şenlikleri Balıkesir’de bu yıl ayrı bir anlam taşıyor. 7 Mayıs Pazartesi günü Kuva-yi Milliye Meydanı’nda toplanacak olan 3.500 çocuk aynı anda süt içerek Balıkesir’in adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı hedefliyor.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Valiliği ve Haykoop’un ortaklaşa organize ettiği süt şenlikleri bu yıl 7 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek görkemli bir etkinlikle kutlanacak.

Bu yılki etkinlikler kapsamında en dikkat çekici program ise Kuva-yi Milliye Meydanı’nda toplanacak olan 3.500 Balıkesirli çocuğun aynı anda süt içerek Balıkesir’in adını Guinness Rekor kitabına sokmak için gayret gösterecek olması.

GUINNESS REKORU KIRMAK İSTİYORUZ

Süt Şenliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Sağlığınız için süt için projesi çerçevesinde Balıkesir günlük 2.200 ton süt üretimi ile Türkiye’de daima ilk 3 sırada yer almaktadır. Şimdi hedefimiz en çok süt tüketen il olmak istiyoruz. Üretimde derecedeyiz, tüketimde de dereceye girmeliyiz.’dedi. Belediyeden edinilen bilgiye göre Kafaoğlu,süt şenlikleri ile ilgili olarak şöyle konuştu:

Tüketim alışkanlığı kazandırmak için, bir farkındalık oluşturmak için, 7 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00’de Kuva-yi Milliye Meydanı’nda 3.500 çocuğumuz aynı anda süt içecek ve dünya rekoru kırmayı hedefleyecek. Bu vesile ile Guinness Türkiye Temsilcisi Balıkesir’e gelecek ve onun huzurunda aynı anda 3.500 öğrencimiz aynı anda süt içerek farkındalık oluşturacaklar ve çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmak noktasında ciddi bir gayretimiz olacak. Büyükşehir Belediyesi ile Haykoop’un birlikte organize ettiği bir program bu. Bu etkinliğimize tüm Balıkesirli hemşerilerimizi davet ediyorum. Bu rekoru ve bu anı yaşamalarını arzu ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu