Gündem

Balıkesir Tabip Odası “Aşılama Şart Normalleşme Süreci Kontrolsüz ”

Balıkesir Tabip Odası “Aşılama Şart Normalleşme Süreci Kontrolsüz ”

Balıkesir Tabip Odası aşılama sürecine ilişkin bir değerlendirme yaptı. Koronavirüsle mücadele sürecinde normalleşme adımlarının kontrolsüz olduğuna değinen Tabip Odası  Başkanı Necdet Uçan, 1 Temmuz itibarı ile tüm Türkiye’de herhangi bir bilimsel koşula ve veriye bağlı olmaksızın kontrolsüz bir açılım sürecinin başlatıldığını söyledi.

“Delta Varyantı Olan Ülkelerden Yurdumuza Kontrolsüz Giriş Yapılıyor”

Balıkesir Tabip Odası olarak sorumluluk gereği bir açıklama yapıyoruz diyen Uçan, “ Ülkemizde çok daha bulaşıcı ve ayrıca öldürücü olan Delta (Ve Plus) Varyantı vaka sayısının giderek artmakta olduğunu ve İlimizde de görüldüğünü belirtmiştik. Delta varyantın bulunduğu ülkelerden yurdumuza kontrolsüz girişlerin olduğunu, bunun da delta varyantı pikine yol açabileceği kaygılarımızı belirtmiştik. Mavi tablo ile aldatmamak ve gerekli önlemleri yeterince ve zamanında almak çok önemlidir. Aşılı oranı olarak sadece Mavi Tabloda sadece yapılan 1. Aşı oranlarını ön plana çıkararak , ayrıca aşı oranımız çok yüksekmiş gibi algı yaratmamak gerekir.” dedi.

“Amacımız tabii ki felaket tellallığı yapmak değil”

Balıkesir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada aşılama sürecinin önemine değinildi. Çarpıtmadan, olanı olduğu gibi söylemek istiyoruz diyen Başkan Uçan, “Hiçbir şey yokmuş, her şeyi güllük gülistanlık göstermek ve epidemiyoloji bilimini yok sayma yerine, durumun ciddiyetini olanca açıklığı ve çıplaklığı ile anlatmak; gerek aşı olunması ve gerekse kişisel hijyen kurallarına azami uyulması konusunda halkımızı uyarmaktır. Ülkemiz genelinde 1 Temmuz tarihindeki vaka sayıları ne yazık ki % 200’ e yakın artmıştır. Yetkililerce gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak ve bu sürecin  en az kayıpla atlatılmasını sağlamaktır. İlimizdeki aşı oranının diğer illere göre yüksek olması sevindiricidir, emeği geçen tüm sağlık çalışanlarını ve sağlık idaresini özverili çalışmaları nedeni ile kutluyoruz, ancak yeterli değildir. Bir süre sonra okulların açılabilmesi için de aşı olma hızımızı mutlaka arttırmamız gerekmektedir” dedi. Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu