GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Sağlık Bakanlığını Göreve Davet Ediyoruz”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Sağlık Bakanlığını Göreve Davet Ediyoruz”

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Başkanı Necdet Uçan , ‘‘Sağlık Bakanlığınca 4-10 Temmuz 2022 de haftalık vaka sayısı 117.095, 11-17  Temmuz 2022 tarihlerinde ise 226.532 olarak açıklandı. Bu günlük 32 binden fazla vaka sayısı demektir’’dedi.

 

‘’ÜLKEMİZDE AŞILAMA ORANLARI DÜŞÜK’’

Necdet Uçan: ‘‘Ne yazık ki Sağlık Bakanlığının Pandemiyi yok saymasının sonuçlarını yaşıyoruz. Maske-Fiziksel Mesafe-Hijyen kuralları özellikle kapalı alanlar ve ulaşım araçlarında olmak üzere tekrar uygulanmalıdır.  Ülkemizde aşılama oranları da çok düşüktür. 3 doz aşı oranı % 35’ler civarındadır. Aşılama oranlarını arttıracak önlemler alınmalıdır. Yaşadığımız Pandemi deneyiminde Sağlık Bakanı sadece tweet atarak ve dileklerde bulunarak Pandeminin önlenemeyeceğini öğrenmesi gerekirdi’’dedi.

‘’HASTANE YÜKÜ 3 KAT ARTTI’’

Uçan: ‘’ Oysa Sağlık Bakanımız halen vaka sayısı artışının şu an günlük 40 katına kadar çıktığını, hastane yükünün ise 3 kat kadar arttığını, Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını belirterek; Yeniden kapatma ve benzeri durumların olmayacağını söylemektedir. Bu söylem hiçbir bilimsel veriye dayanmamakta, değişik neden ve kaygılarla söylenmektedir. Başta kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü yurttaşlar olmak üzere durma noktasına gelen aşılanma çocukları da kapsayacak şekilde başlatılmalı, kapalı ortamlarda maskeye geri dönülmeli, testler artırılmalı, veriler test sayılarıyla birlikte günlük paylaşılmalıdır. Şiddeti bir türlü önleyemeyen, pandemiyi kendi akışına bırakan Sağlık Bakanlığını ivedi olarak görevini yapmaya, halk sağlığını korumaya davet ediyoruz’ ’dedi.

Haber:Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu