GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Tabip Odası Doktor Rümeysa Şen’i Andı

Balıkesir Tabip Odası Doktor Rümeysa Şen’i Andı

Balıkesir Tabip Odası tarafından, Ankara’da 36 saatlik çalışma sonrası geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Ankara Şehir Hastanesi araştırma görevlisi Dr. Rumeysa Berin Şen için, BAUN Tıp Fakültesi önünde bir dakikalık saygı duruşu, anma ve basın açıklaması yaptılar.

Balıkesir Tabip Odası :“Tükendik!”

Bugün 25 yaşında hayatının baharında genç meslektaşımızı kaybettik diyen Balıkesir Tabip Odası Başkanı Nejdet Uçan, “ Üzgünüz, kızgınız. Her şeyin anlamını yitirdiği anlardan birini yaşıyoruz. Biliyoruz asistan hekimlerin 36 saat aralıksız çalıştığı nöbetlerin çıkışında direksiyonda dalması olağanlaştı. Bizi bu kadar üzen, kızdıran, kahreden şey kaybettiğimiz asistan arkadaşımızın acısı yanında her an o koltukta başka bir arkadaşımızın da olabileceğini bilmektedirler. Tükendik artık.Gün aşırı nöbet tutan, nöbet çıkışı izin hakkı verilmeyen, ayda 10-15 nöbet tutan asistan hekimler tuttuğu nöbetlerin parasını dahi alamayan polikliniklerde, ameliyathanelerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda çalışan asistan hekimler ’’dedi.

En Ön Safta Hizmet Verenler

Uçan konuşmasında, “Hastalardan sözlü, fiziksel şiddet gören, tehdit edilen, aşağılanan asistan hekimler. Eğitim sürecinde mobbinge uğrayan asistan hekimler. Hasta muayene eden, yatıran, taburcu eden ama vizitte, poliklinikte, ameliyathane de eğitim verilmeyen asistan hekimler. Pandemide en ön safta hizmet veren; filyasyon yapan, örnek alan, COVID-19 yoğun bakımlarında çalışan asistan hekimleriz. Başhekimliklerin, dekanlıkların, rektörlerin izne layık görmediği, pandemi döneminde yapılan ödemeleri bile ayrıca hak edemeyen asistan hekimler.” dedi.

“İnsanca Koşullarda Yaşamak İstiyoruz”

Bir asistan meslektaşımızı daha 25 yaşında kaybettik diyerek konuşmasını sürdüren Uçan, “ Acımızı kelimelerle ifade edemeyeceği kadar üzgünüz. Bu bir kaza değil cinayet! Defalarca eylem yaptılar. Nöbet ertesi izin hakkı için sosyal medyada, ayrıca hastane önlerinde eylemler yaptılar. YÖK ile görüştüler. Meclise gidildi. Meclis önünde basın açıklaması yapıldı, ancak. Hiç bir şey değişmedi. Asistan hekimler insanca koşullarda hekimlik yapmak istiyorlar. Eğitim almak, mobinge uğramamak, ayrıca insanca koşullarda yaşamak yaşatmak istiyorlar Artık yeter! Duyun meslektaşlarımızın sesini”ifadelerini kullandı.Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu