Gündem

Balıkesir Tabip Odası: “‘Koca’ Yalana Ne Gerek Vardı?”

Balıkesir Tabip Odası: “‘Koca’ Yalana Ne Gerek Vardı?”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Aylardır Sağlık Bakanlığını algıyı değil, süreci yönetmeye, şeffaf olmaya, semptomu olan/olmayan, hastanede yatan/evine gönderilen, hasta/vaka karmaşası yaratmadan gerçek vaka ve ölüm sayılarını açıklamaya ve bunun Pandemi sürecinin yönetilmesine katkı sunacağını belirttik.”

BAŞKAN UÇAN’DAN DEĞİŞİKLİK YORUMU

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda ülkedeki vaka sayılarında artık hem semptom gösteren hem de göstermeyen kişilerin vaka sayısı başlığı altında tümüyle halka sunulmasına yönelik karar alındı. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan önceki gün Sağlık Bakanlığı tarafından covid-19 vaka sayılarının açıklanması ile ilgili yapılan değişiklik ile ilgili açıklamada bulunarak, “Aylardır Sağlık Bakanlığını algıyı değil, süreci yönetmeye, şeffaf olmaya, semptomu olan/olmayan, hastanede yatan/evine gönderilen, hasta/vaka karmaşası yaratmadan gerçek vaka ve ölüm sayılarını açıklamaya ve bunun Pandemi sürecinin yönetilmesine katkı sunacağını belirttik.” dedi.

“BAŞARI HİKAYELERİNDEN VAZGEÇİLMELİ”

Gerçekleri hem sağlık örgütleri, hem de halkla paylaşarak doğru zamanlama ile doğru önlemlerin alınması, olmayan başarı hikâyelerden vazgeçilmesi gerektiğini belirttik diyen Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, “Suçlanmadığımız zaman ve kullanılmayan sıfat kalmadı. Hatta Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması gerektiği ve işlem başlatılacağı söylendi. Zaman bizi haklı çıkardı. Tıp biliminde teşhisi doğru koymadan, tedavinin doğru yapılması mümkün değildir. Ve PCR(+) olan vaka sayıları açıklandı ve turquaz renkli tablonun 5 katına yakın olduğu görüldü. Ancak bu açıklama da tam günlük Covid-19 vaka sayısını yansıtmamaktadır, çünkü Tomografi ve klinik olarak da tanı konulup tedavisine başlanan hasta sayısı da ne yazık ki az değildir.” Açıklamasında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu