Gündem

BALIKESİR TABİP ODASI ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan  Balıkesir Tabip Odası olarak pandemi ile mücadeleye yönelik önerilerini dile getirdikleri bir açıklamada bulundu.

 

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan  Balıkesir Tabip Odası olarak pandemi ile mücadeleye yönelik önerilerini dile getirdikleri bir açıklamada bulundu. Başkan Necdet Uçan açıklamasında hareketliliğin azaltılası gerektiğini vurgularken toplu kullanım alanlarında düzenlemeler yapılmasına ilişkin bazı önerileri dile getirdi. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan  açıklamasında, “Pandeminin daha fazla kontrolden çıkmaması, sağlık çalışanlarının tükenmişliğinin önüne geçilebilmesi ve daha da önemlisi salgınla baş edebilmek için günlük-geçici değil,kalıcı ve acil sıkı önlemler alınmalıdır. ”dedi.

 

HAREKETLİLİK AZALTILMALI

 

Pandemin ile mücadeleye yönelik önerileri dile getiren Başkan Uçan açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Hareketliliğin mutlaka azaltılması, gerek şehirlerarası seyahat, gerekse şehir içi ulaşımın azaltılması, AVM, restaurant, cafe vb. toplu kullanım alanlarında sayı kısıtlamasına gidilmesi gerekmektedir.

İçişleri bakanlığının genelgeleri İl Hıfzıssıhha Kurul kararları olarak dikte edilmekte, o ile özgü koşullar değerlendirilememekte ve Hıfzıssıhha kararları da çoğunlukla uygulanamamaktadır.

 

OKULLARDA YETERLİ TEDBİR SAĞLANMALI

 

Açılan okulların yeterli tedbir alması sağlanmalı bunu gerçekleştirememe ve hastalık görülme oranında artış olması halinde okullar kapatılmalıdır. Halk hareketliliği azaltılmalı, sokağa çıkmak zorunda olan kişilerin mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları sağlanmalı, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmamalıdır.

 

ACİLLERİN YÜKÜ AZALTILABİLİR

 

Hastane acillerinin yükünü azaltmak için kentin çeşitli bölgelerine test merkezleri kurulmalı ve halkın test için hastanelere gidişleri azaltılmalı, cihaz ve test merkezi sayısı artırılmalıdır.

Sağlık çalışanları, uzun çalışma saatlerinde çalışmakta, yeterli koruyucu malzeme olmamasına rağmen çalışmaya devam etmektedirler. Pandemi, hastanelere gerek kalmadan epidemiyoloji biliminin gerekleri doğrultusunda enfeksiyon zinciri birinci basamakta kırılarak kontrol altına alınmalıdır. ”

 

SAĞLIK PERSONELİ DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞABİLİR”

 

Sağlık personellerinin de taleplerini dile getiren Başkan Uçan, “ Sağlık personellerinin tükenmişliğe sürüklenmesine sebep olunmamalıdır. Yöneticiler, şiddete yol açacak açıklama ve uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Sağlıkçıların izinlerini yasaklamak yerine dönüşümlü çalıştıracak şekilde, gerektiğinde izin kullanmalarını teşvik ederek daha başarılı olunabileceği aşikardır. Yıllık izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarına getirilen yasaklamalar bizleri daha fazla tüketmektedir. Çalışma koşulları acilen düzeltilmeli ve sağlık çalışanlarının korunması yetkililerinin sorumluluğu ve görevi olduğunu unutmadan kişisel korunma ekipmanları eksiksiz sağlanmalıdır.

Pandemiyi yenmek için biz hekimler ve sağlık çalışanları dün olduğu gibi bugün de görevimizin başındayız. Sağlık çalışanını koruyamayan bir yönetim halkını koruyamaz. ”

 

 “YARDIMCI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

 

Uçan, “Yöneticileri ve halkımızı sorumluluklarını yerine getirmeye, kurallara uymaya, süreci şeffaf yürütmeye, doğruları hakla paylaşmaya, oransal olarak en az test yapan ülkelerden olmamıza rağmen anlamsız başarı hikayeleri yerine biz sağlık çalışanlarına yardımcı olmaya çağırıyoruz. ”dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu