Gündem

BALIKESİR TABİP ODASI: “PANDEMİ KONTROLDEN ÇIKIYOR”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan Covid-19 salgını ile ilgili Balıkesir verilerini içeren bir açıklamada bulundu.

 

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan, “Pandemi kontrolden çıkıyor” dedi.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan Covid-19 salgını ile ilgili Balıkesir verilerini içeren bir açıklamada bulundu. Başkan Dr. Uçan açıklamasında Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler doğrultusunda ülke genelinde hasta sayısının 400 bine yaklaştığını ve toplam ölüm sayısının 10 bini geçtiğini belirttiği açıklamasında vaka sayılarında Bakanlık verilerine göre görülen artışın Balıkesir’de de yüzde 96 oranında görüldüğüne değindi. Konuyla ilgili açıklamasında Başkan Uçan, “ İlimizde daha 2 ay öncesine kadar PCR testi yapılan her 100 hastadan 4’ü Covid-19 pozitif çıkarken, bu oran son günlerde yüzde 20‘lerde ve alarm vermektedir.” dedi.

 

 

1 KİŞİ 3 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR

 

 

Başkan Uçan konuyla ilgili açıklamasının devamında şunlara yer verdi: “Ülkemizde bulaş bir kişinin, üç kişiye bulaştırdığı süreçteyiz. Bununla birlikte Sağlık çalışanı hastalanma ve ölüm oranları toplumun 10 katı kadar olup; başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm riskli gruplarına rutin test yapılması, PCR cihaz sayısının ve test sayılarının arttırılması gerekmektedir.

 

 

YETERLİ EKİBİ BULUNANLARDA PCR TESTİ YAPILMALI

 

 

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Şehir Hastanesi’nin yanı sıra yeterli ekibi bulunan Balıkesir Devlet Hastanesi, İl Halk Sağlığı Laboratuvarı, Bandırma Devlet Hastanesi ve Edremit Devlet Hastanesi’nde de PCR testi yapılmasının sağlanması gerekmektedir.

 

 

ULAŞIMDA ACİL ÖNLEM ALINMALI

 

 

Öncelikle hareketliliğin azaltılmasını, İlimize giriş çıkışlar ve toplu ulaşım başta olmak üzere toplu çalışılan yerlerden başlamak üzere ivedi olarak gerekli önlemlerin alınması, aksi takdirde kontrolün iyice kaybedileceği açıktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu