Gündem

Balıkesir Tabip Odası “PCR Testi Çözüm Değil”

Balıkesir Tabip Odası “PCR Testi Çözüm Değil”

Balıkesir Tabip Odası yaptığı yazılı açıklama ile aşılamanın önemine değindi. Açıklamada, PCR testlerinin çözüm olmadığı belirtildi.

MU VARYANTI ENDİŞE VERİYOR

Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanınca ülkemizde 2 kişide görüldüğü belirtilen MU varyantını şu an için endişe verici varyantlar listesine değil, izlenmesi gereken varyant listesine almıştır. Aşı, yaşam kurtaran büyülü bir buluştur. Aşılar Çiçek, Çocuk felci, Kızamık, Boğmaca, Difteri, tetanos gibi hastalıkların azaltılmasında; bu hastalıklardan ölümlerin ve ayrıca sakatlıkların önlenmesinde etkili olmuştur. Aşılar Koruyucu Hekimliğin en etkili ve başarılı önlemlerin başında gelmektedir. Aşılar her yıl milyonlarca insanın ölümünü engellemektedir.

HAYALLER MAVİ, AMA GERÇEK KIRMIZI

“Sağlık Bakanlığınca Günlük Covid-19 Tablosu diye açıklanan ve giderek MAVİ’ye bürünen tablo ne yazık ki Covid-19’un değil AŞI ORANLARI’nın tablosudur.Ve bu oranlar alınırken yapılan aşının toplam nüfusa bölünmesi gerekirken, 18 yaş üstü nüfusa bölünmekte, böylece oranlar gerçeği göstermemekte,bir algı ile ayrıca yanılgıya neden  olunmaktadır.”

Toplumsal Bağışıklık

“Halen Türkiye’de tüm nüfusun yaklaşık yüzde 44’ü 2 doz aşılanmış durumdadır. Bu da henüz toplumsal bağışıklığın yarısına dahi gelemediğimizi göstermektedir. Sağlık Bakanlığı’nın İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı (Yüzbinde) tablosu ise renksiz bırakılmakta ve eskiden olduğu gibi renklendirilmemektedir. Renklendirildiği takdirde haritanın KIRMIZI ve TURUNCU’ya dönüşeceği aşikardır. Tüm bu nedenlerden dolayı toplumsal bağışıklığı artırabilmek için; aşı oranları çok düşük olan ayrıca 12-18 yaş grubu ve gebeler (3. Aydan sonra) ve henüz aşı olmayanlar, aşıları eksik olanlar mutlaka aşılanmalıdır.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu