Gündem

Balıkesir Tabip Odası Sigorta Primlerinin Gider Yazılması İle İlgili Açıklamada Bulundu

Balıkesir Tabip Odası Sigorta Primlerinin Gider Yazılması İle İlgili Açıklamada Bulundu

 

Balıkesir Tabip Odası Sigorta Primlerinin Gider Yazılması İle İlgili Açıklamada Bulundu. Balıkesir Tabip Odası mesleki sorumluluk sigorta primlerinin gider yazılması hakkında açıklamada bulundu.

TABİP ODASI AÇIKLADI

Balıkesir Tabip Odası mesleki sorumluluk sigorta primlerinin gider yazılması hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada tüm hekimlerin mesleki sorumluluk sigortası yaptırmasının zorunluluk olduğu hatırlatıldı. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan tarafından yapılan açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından tazminat talebi süreçlerine yönelik olarak serbest çalışan hekimler için sigorta primlerinin meslek kazancı saptanmasında gider olarak gösterilebileceği açıklamasına da yer verildi. Necdet Uçan tarafından yapılan açıklamada şöyle kaydedildi:

SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLERE DUYURULDU

“Bilindiği üzere, 1219 sayılı Yasa’ya eklenen hüküm uyarınca 2010 yılından bu yana, Ülkemizde hekimlik yapan herkesin mesleki sorumluluk sigortası yaptırması zorunludur. Anılan sigorta için ödenen primlerin gider olarak gösterilip gösterilemeyeceğine ilişkin duraksama üzerine Maliye Bakanlığından görüş istenmiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığı Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’; mesleki sorumluluk sigortası, mesleğin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tazminat taleplerini temin etmek üzere yapıldığından, söz konusu sigorta için ödenen primlerin serbest meslek kazancının saptanmasında gider olarak gösterilmesi mümkündür. denilmiştir. Serbest çalışan meslektaşlarımıza duyurulur. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu