Gündem

Balıkesir Tabip Odası: “Son Günlerdeki Artış Göz Önüne Alınmalı”

Balıkesir Tabip Odası: “Son Günlerdeki Artış Göz Önüne Alınmalı”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Kademeli Normal uygulamasına geçilmesinin altyapısının oluşturulduğu bu günlerde son haftalardaki artış göz önüne alınarak çok daha dikkatli olmak zorundayız” dedi.

VAKA SAYILARINDAKİ YÜKSEK SEYRE DİKKAT ÇEKTİ

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Kovid-19 salgını sürecinde PCR test sayıların günlük 110-120 aralığına düşmesine rağmen ülkedeki vaka sayılarının 8 bin civarında seyrettiğine dikkat çekerek  bazı açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan İllere göre Haftalık Vaka sayıları içerikli tabloda Balıkesir’in yüksek veriler ile göze çarptığını söyleyen Uçan  “Balıkesir 8-14 Şubat tarihleri arasında yüz binde 83 ile ne yazık ki Ege ve Marmara en fazla vaka saptanan il olmuş,15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında da ilimizde Yüz binde 92 ile vaka sayıları daha da artmıştır.” diyerek vaka sayısındaki yüksek seyre dikkat çekti.

 “HENÜZ YÜZDE 5,5 DÜZEYİNDEYİZ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Balıkesir’de 160 bin doz kovid-19 aşı uygulaması yapıldığını hatırlatarak sayısının diğer illere kıyasla iyi durumda olduğunu belirterek ülke genelinde hedefin henüz yakalanmadığını söyledi. Uçan, “Ülke düzeyinde hedefimiz 65 milyon kişinin aşılanması ve 2 doz aşı itibarı ile 130 milyon dozun henüz yaklaşık yüzde 5,5 düzeyindeyiz.” dedi.

 “ÇOK DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Uçan konuyla ilgili olarak, “Kademeli Normal uygulamasına geçilmesinin altyapısının oluşturulduğu bu günlerde son haftalardaki artış göz önüne alınarak çok daha dikkatli olmak zorundayız. Salgının ancak bilimsel veriler, bilimsel uygulamalar, kişisel hijyen önlemleri, yaygın, yeterli, hızlı aşı olunarak atlatılabileceğini önemle hatırlatmak isteriz.” diye kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu