GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Tabip Odası “Tıpta Uzmanlık Kadroları Ve Ucuz İş Gücü”

Balıkesir Tabip Odası “Tıpta Uzmanlık Kadroları Ve Ucuz İş Gücü”

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Tıp Ve Tıpta Uzmanlık Kadrolarında Artışlar ve Hekimlikte İş gücü konulu bir basın açıklaması yaptı.

 

“Yaşanan Değişiklikler Sorumsuzca Arttırılıyor”

Tıpta uzmanlık kadrolarında yapılan değişikliklere değinen Başkan Uçan, “ Sağlık Bakanlığı, hekimlerin meslek örgütü olan TTB’nin, uzmanlık derneklerinin, akademisyenlerin, tıpta uzmanlık öğrencilerinin görüşlerini almak, uzman hekim kadrosu ihtiyacını değerlendirmek, eğitimin içerik ve niteliğini gözetmek ve sistemin asıl sorunlarını çok boyutlu tartıştırmak ve çözüm üretmek yerine,  kontenjan sayılarını sorumsuzca artırarak değişikliklere gitmektedir ”dedi.

Tabip Odası’ndan Ucuz İş Gücü Vurgusu

“Sağlık Bakanlığı adına açılan kadroları tercih edemeyecek olan hekimlerin Sağlık Bakanlığı adına üniversitelerde açılan uzmanlık kadrolarını tercih edebilmeleri önündeki engel kaldırılarak bunun bir kazanım olduğu müjdesi verilmiştir. Her ne kadar hekimler arasındaki eşitsizlikleri kısmen gideren bu düzenlemeyi olumlu bulsak da gerçek niyetin uzman hekim kadrolarını arttırarak ucuz iş gücü yaratmak olduğunu anlamak güç değildir.”

Nitelik Düşecektir

“Ülkemizde ne kadar hekim, ne kadar pratisyen, ne kadar uzman, ne kadar akademisyen, ne kadar branşlara göre uzman gereksinimi çalışması yapmadan toptancı anlayış ile yurt dışına giden genç hekim göçünü karşılamak için, kamudan ayrılan emekli olan uzman kadroları asistanlar ile doldurmak istenmektedir. Yapılmak istenen uygulama ile zaten iyi olmayan eğitimde niteliğin daha da düşeceği aşikârdır. Bunun yansıması olarak;  bir süre sonra halkın alacağı  sağlık hizmetinin  niteliği de düşecektir. “şeklinde konuştu. Haber:Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu