GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Tabip odası TTB Geleneğinin En Önemli Savunucularını Anlattı

Balıkesir Tabip odası TTB Geleneğinin En Önemli Savunucularını Anlattı

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan ve beraberindeki Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Açıklama TTB Geleneğinin savunuculuğunu yapan isimlere yönelik gerçekleşti. Öte yandan tutuklu bulunan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkındaki karar çıktı. Karara ilişkinde değerlendirme yaptı.

 

1 16

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 7,5 yıl hapis cezasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Fincancı, TSK’ya yönelik açıklamaları nedeniyle, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılandı. Hakim, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verdi. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, cezaevinden çıktı.

TTB Geleneğinin Savunucuları Oldular
Balıkesir Tabip Odası yaptığı açıklamada Dr. Nusret Fişek,Dr. Erdal Atabek ve Dr. Ata Soyer’lerden bu yana TTB geleneği toplumun sağlık hakkının ve hekimlik değerlerinin en önemli savunucusu olduğunu söyledi. Açıklamada. Görevdeki TTB Merkez Konseyi başkan ve üyeleri ile ilgili sürekli soruşturma ve cezalandırmalara karşı karşıya kaldığını belirttiler.

 

“Kabul Etmedik Etmiyoruz”
Tabip Odası Başkanı Uçan, “Ülkemizin en güvenilir Demokratik Kitle Örgütü olan TTB’ye yönelik, var olanı daha da vesayetçi hale getirmeyi hedefleyen anti-demokratik müdahale çabalarını reddediyoruz”dedi.  “ Haksız ve hukuksuz yargılamaları, korkutmak için verilen cezaları reddediyoruz. Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını kabul etmiyor ve kınıyoruz.”ifadelerine yer verdi. Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu