Gündem

BALIKESİR TABİP ODASI:AŞILAR ZAMANINDA TEMİN EDİLMELİ

BALIKESİR TABİP ODASI:AŞILAR ZAMANINDA TEMİN EDİLMELİ

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan grip ve zatürre aşısı teminine yönelik açıklamada bulundu.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan Covid-19 İzleme Kurulu  pandemi sürecinde yapılması gerekenleri ve önerileri bir rapor halinde Valilik Makamına ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne sunulduğunu belirterek, KPA (Zatürre) aşısı lojistiğinin sağlanması, 2 yaş altı, 65 yaş üstü ve diğer riskli gruplara yaygın olarak uygulanması ve İnluenza (Grip) aşısının yeterli miktarda ve zamanında temin edilmesi gerektiğini vurguladıklarını dile getirdi.

 

 “TALEP ETMİŞTİK ”

Sonbahar döneminden başlayarak grip vaka sayısında artış olduğunu dile getiren Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan İnfluenza aşısı ve temini ile ilgili açıklamada bulundu. Dr Necdet Uaçan açıklamasında, “ Bu yıl İnfluenza aşısının çok yaygın yapılması ve kamusal bir sorumlulukla ücretsiz temininin üstlenilmesini,
İnfluenza aşısı yapılmış kişilerde COVID-19 mortalitesinin azaldığına dair öncül çalışmaların mevcut olduğu dikkate alınarak aşının özellikle risk gruplarına olmak üzere yeterince temin edilmesini talep etmiştik.”dedi.

 “YETERLİ ZATÜRE AŞISI SAĞLANAMADI ”

Henüz yeterli zatürre aşısının sağlanamadığı belirten Balıkesir Tabip Odası Başkanı Doktor Necdet Uçan, “ Aile Sağlığı Merkezlerinde listeler yapılarak sıkışıklık yaşandığı, sağlık çalışanlarından kaynaklanmayan tedarik nedeni ile aşı olmadığı zamanlarda vatandaşlarımız ile hekimler arasında istenmeyen durumlar, sözel ve fiziksel şiddet, Ayvalık İlçemizde olduğu gibi bıçaklı saldırı ve şiddet olayının yaşandığı görülmektedir. ” diye konuştu.

 “SAĞLIK PERSONELİ DAHİ AŞILANAMADI ”

Ayrıca Influenza aşısının koruyuculuğu 45 gün sonra başladığı için en ideal aşılamanın Eylül-Ekim aylarında yapılması gerektiğini açıklayan Dr. Uçan, “Gelinen noktada ve Ekim ayının sonuna yaklaşmamıza rağmen halen İnfluenza’nın yeterli miktarda sağlanıp ve dağıtımının yapılmadığı bir gerçektir. Pandemi mücadelesinde ön saflarda olan sağlık personeli dahi bugüne kadar aşılanamamıştır. Sağlık otoritesinden kaynaklanan gecikmeye rağmen bir de bunun üzerine İnfluenza aşısı ile ilgili karışık algoritmalar ile, sorumluluğun yine hekimlere yüklemesi nedeni ile istenmeyen tartışmalar, olumsuzluk yaşanacağı ve şiddete zemin hazırlayacağını hatırlatıyor, ilgilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu