Gündem

Balıkesir Tabip Odası’ndan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mesajı

Balıkesir Tabip Odası’ndan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mesajı

Balıkesir Tabip Odası, “İstanbul Sözleşmesi’nin rafa kaldırılmasına karşı mücadele kesintisiz sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır.”

“İstanbul sözleşmesi rafa kaldırılmamalı ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan 25 Kasım Kadına Yönelik şiddetle Mücadele Günü’nde bir açıklamada bulundu. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan açıklamasında, “Kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için Uluslararası Mücadele Günü’nde 1981 den bu yana dünyanın dört bir yanında kadınlar; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, erkek şiddetine, tecavüze, tacize, savaşa, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı kadın dayanışmasını örüyor, seslerini yükseltiyorlar.” dedi. Kadınların uluslararası mücadeleye yönelik olarak belirlenen 25 Kasım tarihinde cinsiyet temelli şiddetin son bulması için mücadele verdiklerini söyleyen Uçan, “İstanbul Sözleşmesi’nin rafa kaldırılmasına karşı mücadele kesintisiz sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır.” Diye konuştu.

“Bu sürece hukuki yaptırımlarla dur denilsin”

Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Uçan her türlü şiddetin daima karşısında olduklarını belirterek, “ Günümüzde cinsiyet temelli şiddetin hiç eksilmediğini, artan ekonomik ve yaşamsal kaygıların kadına şiddette artışla karşılık bulduğunu görüyor bu sürece dur demek için güçlü hukuki yaptırımlara ihtiyaç duyuyoruz. İstanbul Sözleşmesi bu mücadelenin temel taşı niteliğindedir, uygulanmalı ve rafa kaldırılmamalıdır.” ifadelerinde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu