GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir Teknokent Firma Personelleri İle Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki Personel Ve Öğrencilerinin Yetkinlikleri Artırılacak

Balıkesir Teknokent Firma Personelleri İle Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki Personel Ve Öğrencilerinin Yetkinlikleri Artıracaklar

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Teknokent arasında imzalanan “İş Birliği Protokolü” ile Teknokent bünyesinde olan firmalar, Bölgede bulunan atölye ve donanımlardan faydalanarak personellerine nitelik kazandıracak. Protokol ile ayrıca mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki öğretmen ve öğrencilerin de yetkinlikleri artacak.

İmzalanan protokol kapsamında Balıkesir Teknokent firmaları, Altıeylül İlçe Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki atölyelerinden ve donanımsal gereçlerden faydalanabilecek. Mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler staj, seminer vb. çalışmalarla niteliklerini artırırken girişimcilik ekosistemine dahil olarak fikirlerini hayata geçirme fırsatı bulabilecekler.

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Teknokent arasında yapılan çalışmalar sonrası Teknokent binasında imzalanan protokol törenine; Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ve Balıkesir Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı uzmanları ile ayrıca Teknokent yöneticileri katılım gösterdi.

GMKA Destekli Atölye ve Donanımsal Araçlardan Yararlanacaklar

Bölgede bulunan atölye ve donanımların farklı kuruluşlar tarafından da kullanılmasına olanak sağlama amacı ile imzalanan protokol, Teknokent firmalarının Bölge atölyelerinden yararlanarak, personellerinin yetkinliklerinin artırılmasına katkı sağlayacak. Bölgede bulunan ve GMKA tarafından mali destek programları ile desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki atölye ve donanım araçlarının firmalara açılması, projelerin sürdürülebilirliğine de katkı verecekler.

Protokol Kapsamında; Eğitim, Staj, Teknik Gezi ve Seminerler Düzenleyecekler

Balıkesir Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda ilçedeki  meslek lisesi öğrencilerinin staj yapabilmesi ve ayrıca kendilerini geliştirebilmeleri için de kurumlar arası çalışmalar gerçekleştirecekler. Ayrıca Balıkesir Teknokent Ar-Ge firmalarının meslek liselerindeki öğretmen ve öğrencilere tanıtımı için teknik gezi organizasyonlarının düzenlenmesi bekleniyorlar. 24 ay sürmesi beklenen protokol süresince ilçedeki meslek liselerinde görev yapan öğretmenler başta olmak üzere ilgili personele yönelik Teknokent proje hazırlama ve uygulama sürecini aktaran yenilikçilik, ar-ge ve inovasyon konularında Teknokent tarafından seminer verilmesi planlanlıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu