Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Yoğun Katılım

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) tarafından düzenlenen 11. Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu, geniş katılımla gerçekleşti.

Balıkesir Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Yoğun Katılım

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) tarafından düzenlenen 11. Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu, geniş katılımla gerçekleşti. Börezli Mahallesinde bulunan merkezde düzenlenen kursa, farklı bölgelerden 83 kişi katıldı.

Çeşitli mesleklerden katılımcıların yer aldığı kurs kapsamında sınıf içi eğitimlerin yanı sıra arazide uygulamalar da yapıldı. BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, kurslara bugüne kadar binin üzerinde katılımcının olduğunu ve bunlardan 300’ünün kendi markalarını oluşturduğunu belirtti. Kursiyerler, eğitimden memnuniyetlerini dile getirirken, tarım sektöründe daha iyi noktalara ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nin çiftçilere sağladığı eğitim imkanları, katılımcıların gelecekte tarımsal üretimde daha etkin roller üstlenmelerine olanak tanıyor. Ziraat Yüksek Mühendisi Kevser Çorak da, kurs sonunda kendi alanında danışmanlık yapmayı hedeflediğini belirtirken, BAÇEM Müdürü Tanrıkulu ise gelecek dönemlerde kursların devam edeceğini ve tarım sektöründe yetkin bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlayacaklarını vurguladı.

 

Haber: Bülten

Doğal Varlıkları Koruma Yolunda Yeni Adım

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu