GündemEkonomiİlçe Haberleri

BALIKESİR TİCARET ODASI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

Balıkesir Ticaret Odası olağan Meclis Toplantısı 02 Haziran 2020 tarihinde, Balıkesir Valisi Sn. Ersin YAZICI ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel YILMAZ’ın teşrifleri, Meclis ve Meslek Komitesi Üyelerimizin katılımlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Sn. Okan TELAŞELİ “Koronavirüs sürecinde bugün yeni bir döneme girdik. Artık normalleşme surecindeyiz. Umuyoruz ki, bu süreci de başarıyla atlatarak ikinci bir salgına sebebiyet vermeden normal hayatımıza döneriz. Toplantımızın devamında Balıkesir Valimiz Sn. Ersin YAZICI ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yücel YILMAZ bizlerle birlikte olacaklar ve Normalleşme Sürecini değerlendireceğiz.” dedi.

Daha sonra söz alan Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi KULA “Koronavirüs süreci hepimiz için çok zorlu geçiyor. Bu süreçte iş yerlerini kapatmak zorunda kalan ve yaklaşık 2,5 aydır faaliyeti olmayan üyelerimiz vardı. 1 Haziran itibarıyla iş yerlerimizi açtık. Tekrar hayata başladık.

Bizler Balıkesir İş Dünyası olarak Koronavirüse yenilmedik. Aldığımız önlemlerle mücadelemizi sürdürüyor, artık normalleşiyoruz. Balıkesir esnafı, tüccarı, sanayicisi olarak işimizin başındayız.
Türkiye’yi doyuran İl Balıkesir olarak bu süreçte de üretmeye devam ettik. Tarım ve hayvancılık üretimimizle, gıda sanayimizle Ülkemizi doyurmaya devam ettik.
Bu yıl ayrıca özellikle yaz döneminde turizm sektörümüz, dağ turizmi, deniz turizmi, kaplıca turizm ve alternatif turizm imkanlarıyla Akdenizli turizmcilere göre çok daha avantajlı bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Önümüzdeki dönem İlimiz için de bir fırsat dönemi olacaktır.

Allah tüm üyelerimize hayırlı kazançlar versin. Normalleşme süreci ila başlayan yeni dönemin eskisinden daha iyi olmasını diliyorum.
Toplantımızın devamında bizlerle birlikte olacak olan Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile hem Koronavirüs Sürecinin başlangıcından bugüne kadar olan dönemini hem de 1 Haziran tarihinden itibaren başlayan Normalleşme Dönemini değerlendirme imkanı bulacağız. ‘dedi.

Toplantının devamında Balıkesir Valisi Sn. Ersin YAZICI ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel YILMAZ, Koronavirüs süreci hakkında değerlendirmelerde bulunarak 1 Haziran tarihinden itibaren başlayan Normalleşme Döneminde yapılacaklar ile alınacak tedbirler hakkında bilgi verdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel YILMAZ yaptığı konuşmada “Tüm dünya için zorlu bir süreç olan Koronavirüs Salgını sürecini Sayın Valimiz ile koordine bir şekilde aldığımız önlemlerle herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadan geçirdik. Bundan sonraki Normalleşme döneminde de önlemlerimiz uygulamaya devam edeceğiz. Maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen kurallarına dikkat etme gibi konularda vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaparak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Balıkesir Valisi Sn. Ersin YAZICI yaptığı konuşmada 2,5 aydır yaşadığımızı pandemi sürecinde devletin bütün kurumları ile uyumlu bir şekilde çalışarak, ortak akıl üreterek bu dönemi yönetmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu da birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemizden kaynaklanıyor. Bundan sonra önümüzdeki yeni bir süreç var. Bu dönem ekonominin hızlanması ve üretimin artması gereken bir dönem olarak karşımızda duruyor. Bugüne kadar gösterdiğimiz birlik ve beraberlik duygusuyla bu dönemi de hep beraber aşacağımıza inanıyorum.” dedi.
Toplantı Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin sorularının cevaplanması ile son buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu