Gündem

BALIKESİR TİCARET ODASI’NDAN DEPREM BÖLGESİNE EMZİRME KABİNİ

Depremzede vatandaşlara destek sağlamak adına Balıkesir Ticaret Odası, TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu, Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) ve Türk Kanser Derneği ortaklığında deprem bölgesine Bebek Bakım ve Emzirme Kabini kuruldu.

 

 

İzmir’de yaşanan depremin ardından bölgeye destekler sürüyor. Depremzede vatandaşlara destek sağlamak adına Balıkesir Ticaret Odası, TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu, Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) ve Türk Kanser Derneği ortaklığında deprem bölgesine Bebek Bakım ve Emzirme Kabini kuruldu. Kurulan kabin ile deprem bölgesindeki evlerine giremeyen annelerin bebeklerini rahatça emzirmelerini sağlandığı açıklandı.

Balıkesir Ticaret Odası, TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu, Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) ve Türk Kanser Derneği ortaklığında deprem bölgesine kurulan bebek bakım ve emzirme kabininde aynı zamanda vatandaşlara sıcak çorba ve çay dağıtımı yapılıyor. Yapılan ortak yardım sonrası Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı
Rahmi Kula bir açıklamada bulundu. Başkan Kula İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini ilettiği açıklamasında şöyle kaydetti:

 

 

ELİMİZDEN GELEN HER DESTEĞİ VERME GAYRETİNDEYİZ

 

 

İzmir ve çevresinde gerçekleşen deprem ülkemizi yasa boğmuştur. Deprem sonrasında devletimiz hızla deprem bölgesine tüm unsurlarıyla müdahale etmiş ve büyük bir kurtarma hareketi gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte büyük bir fedakarlıkla ve kahramanca çalışarak onlarca depremzedeyi enkazdan çıkaran tüm arama kurtarma ve sağlık ekiplerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bundan sonra, depremden sağ kurtulan ancak evleri hasarlı olduğu için dışarıda kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Bizler de Balıkesir Ticaret Odası olarak depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaraları sarmaya yönelik elimizden gelen her türlü desteği gösterme gayreti içerisinde olduk.

 

 

ANNELERİN RAHAT ETMESİ AMAÇLANDI

 

 

İlk etapta 200 adet battaniyeyi derhal bölgeye göndererek soğumaya başlayan hava şartlarından vatandaşlarımızın en az şekilde etkilenmelerini sağlamaya çalıştık. Bu çalışmalardan biri olarak Balıkesir Ticaret Odası ile Sayın Nurbin Tüfekçioğlu başkanlığındaki TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu, Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) ve Türk Kanser Derneği ortaklığında deprem bölgesine ”Bebek Bakım ve Emzirme Kabini” kurulmuştur. Bebek Bakım ve Emzirme Kabinini bölgeye kurulması ile deprem sonrasında evine giremeyen annelerimizin bebeklerini rahatlıkla emzirmelerinin sağlanması amaçlanmıştır. Bebek Bakım ve Emzirme Kabininde ayrıca sürekli sıcak çorba ve çay servisi de yapılmakta ve vatandaşlarımıza bir nebze olsun destek olmaya çalışılmaktadır. Bu vesile ile depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, geride kalanlarına sabır, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu