Gündem

Balıkesir TMMOB: “Dokunamayacaksınız Suçsuzluğumuza”

Balıkesir TMMOB: “Dokunamayacaksınız Suçsuzluğumuza ”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına konuşan Kemal Yenigün, “9 kişi hakkında Gezi Davası’nda verilen beraat kararının istinaf mahkemesinde bozulmasının hukuka sığar yanı bulunmamaktadır. ”dedi.

9 KİŞİNİN YARGI SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Gezi Olayları Davası kapsamında yargılanan, aralarında TMMOB üyelerinin de bulunduğu 9 kişi hakkında verilen beraat kararlarının İstinaf Mahkemesi tarafından bozularak yeniden yargılama kararı verilmesi iddiasında bulunan TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu konuya ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına açıklamada bulunan Jeoloji Mühendisi Kemal Yenigün  “Aralarında üyelerimiz Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ile avukatımız Can Atalay’ın da bulunduğu 9 kişi hakkında Gezi Davası’nda verilen beraat kararının istinaf mahkemesinde bozulmasının hukuka sığar yanı bulunmamaktadır. Bugüne kadar Gezi Direnişi’ne ilişkin açılan tüm davalar beraatle sonuçlanmış, Gezi Direnişi’ni karalamaya ve kriminalize etmeye yönelik tüm suçlamaların asılsız olduğu defalarca ortaya çıkmıştır. ”dedi.

 “HAK İHLALİ ANLAMINA GELMEKTEDİR”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına konuşan Kemal Yenigün konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstinaf Mahkemesi tarafından verilen bu karar, geçmiş yargı kararlarının tanınmaması anlamına geldiği gibi, hukukun en temel ilkelerinden biri olan ‘aynı suçlamayla iki defa yargılanmama’ hakkının ihlali anlamına da gelmektedir.

İstinaf Mahkemesi verdiği bu kararla, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen “barışçıl toplantıların düzenlenmesinin, organize edilmesinin ve bunlara katılınmasının suçlama konusu olmaması gerekir” kararını da açıkça yok saymaktadır.

 “KİRLETMEYİ BAŞARAMAYACAKSINIZ ”

Daha önce bin kere söyledik, bin kere daha söylemekten geri duymayacağız: Gezi bu ülkenin başına gelen en güzel şeydir. Gezi bu ülkenin en masum, en insani, en saf halk direnişidir. Gezi Direnişi bu topraklarda ağaca, doğaya ve kamusal mekanlara sahip çıkma iradesinin zirvesidir. Gezi Direnişi insanlığın ortak değerlerine, haklara ve özgürlüklere sahip çıkmanın hikayesidir. Gezi direnişi toplumun her kesiminden insanın bir arada yaşamasının, paylaşmasının ve dayanışmasının en güzel örneğidir.Bin kere de yargılasanız, bu onurlu halk hareketini siyaset güdümlü davalarla kirletmeyi başaramayacaksınız ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu