GündemEğitimGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir Topyekün Şenlikte

Balıkesir Valiliğinden Yaza Muhteşem Merhaba

Balıkesir Topyekün Şenlikte

 

Balıkesir’de, Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında yaz şenliği düzenlendi.

 

 

“Birbirini Besleyen Bir Enerji İle Yarını Yönetiyoruz”

Birbirini besleyen bir enerji zinciri vurgusu yapan Vali Hasan Şıldak” Bir eksik olsa orada kırılma yaşanır ve bir tıkanma olur. Biz buradan aldığımız enerji ile yarını yönetiyoruz ”dedi. Gönüllü kılarak yöneticileri ve tüm personeli istekli olarak birlik içinde uyum ve enerji sağlandığına değinen Vali Şıldak, İnsana dokunan bir sürecin ciddiyetle ve enerjiyle işletildiğini söyledi.

“Her Daim Birliktelik”

Şenlikte özellikle çocuklar birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerde doyasıya eğlendi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Şenliğimize bütün Balıkesir eşlik etti. İyi günümüzde kötü günümüzde her zaman birlik içindeyiz. Burada birçok etkinlik var, çocuklarımızın yüzüne yansıyan neşe bize de yansıdı. İlgi gösteren bütün ailelerimize teşekkür ediyorum ”dedi.

 “Hiçbir Çaba ve Gayret Sahipsiz Kalmaz”

Personelimizde bir enerji var diyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, etkinlik sonlarında kurumlara teşekkür edildiğini ve bunu da  çeşitli usullerle gösterdiklerini söyledi. Vali Hasan Şıldak, “ Gerekirse başarı belgeleri ile onları ödüllendiriyoruz. Hiçbir çabanın, bir gayretin sahipsiz kalmadığını herkes biliyor. İşin esası bu. İnsana dokunmak ve insana değer vermek. Yani her başını okşadığınız çocuk bu ülkeye kazandırdığınız iyi bir değerdir. Toplantı yapıp yazı yazarak Balıkesir’i yönetemeyiz ”şeklinde konuştu.

Gün Boyunca Etkinlikle Çoştular

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da öğrencilerle birlikte yaza merhaba dediklerini ve çocuklarla eğlence dolu bir gün geçirdiklerini söyledi. Törene katılan protokol üyeleri daha sonra parkın etrafında açılan stantları gezerek çocuklarla vakit geçirdi. Yaz Merhaba Şenliği kapsamında gün boyu boyama etkinlikleri, ok atma, robotik kotlama, balon katlama ve çeşitli yarışmalar ile yarışlar gerçekleştirildi.

 

Dsc 0016

 

6 Bileşenli Proje İle Bütünsel Yaklaşım Benimsendi

Vali Hasan Şıldak, Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesinin; Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik Spor, Milli Eğitim ve tüm Kamu Kurumlarının olduğu projede 6 bileşen olduğunu belirtti. Vali Şıldak projeye ilişkin, “ Şehit Ailelerimiz Ve Gazi Aileleri Ve Gazilerimiz. Yardıma muhtaç guruplarımız, evde eğitim gören çocuklarımız, koruma altındaki koruyucu ailelerimizdeki çocuklarımız, huzur evlerinde yaşlılarımız, Roman vatandaşlarımız. Bütün bu gurupları kapsayan 6 bileşenden oluşan çok yönlü bir proje” dedi.

Devletin Tüm Kurumları  Vatandaş İçin Seferber

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak dezavantajlı gruplara dönük çalışmaların birebir içinde olduklarının altını çizerek, “Vakıflarımız vasıtası ile Kaymakamlarımız eliyle engellilerimizin evlerinde tadilat yapıyoruz. Evleri, onların kullanabileceği aparatlarla donatıyoruz. Örneğin yoksul ailelerimizin çocukları için çalışma odası hazırlıyoruz. Çalışma masası, lamba, bilgisayar, koltuk ne gerekiyor ise. Biz bu projemizi bütün ilçelerde yürütüyoruz. Toplumun dezavantajlı kesimlerini, devletin bütün kurumları olarak destekliyoruz. Bugünü biraz daha genişlettik. Üniversite okullarımızdan etkinlik yapanlar var. Projenin görünür kılınması adına ‘Yaza Merhaba’ diyerek, Pandemi den sonra aynı zamanda bu bir rahatlama” dedi.

 

Dsc 0038

 

“Biz Her Ortamda Birlikte Çalışabiliriz”

Birlik bütünlük mesajı veren Vali Hasan Şıldak, “Balıkesir halkı tüm kesimleri ile burada. Biz hepimiz bir bütünüz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Devletimizin birliği ve bütünlüğü için her daim göreve hazırız. Hepimiz birin birer parçalarıyız ”dedi. Öte yandan Vali Şıldak Kamu Kurumları ve Belediyelerin hepsinin birer bütün olduğunu belirtti ve ”Biz her ortamda birlikte çalışabiliriz” mesajını verdi.

Kuruluşlar ev Kurumlar Stantlarda Bilgilendirme Yaptı

Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi ile Trafik, Çevre bilinci için çalışıldığı aynı zamanda Kızılay, Yeşilay ve benzeri kuruluşlarında stantlar kurarak bilgilendirme faaliyetleri yürütüldü. Renkli görüntülere neden olan etkinlikle ilgili olarak Balıkesir Valisi Hasan Şıldak vatandaşlara ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

“Birbirini Besleyen Bir Enerji İle Yarını Yönetiyoruz”

Birbirini besleyen bir enerji zinciri vurgusu yapan Vali Hasan Şıldak” Bir eksik olsa orada kırılma yaşanır ve bir tıkanma olur. Biz buradan aldığımız enerji ile yarını yönetiyoruz. Severek ve isteyerek. Gönüllü kılarak. Yöneticilerimizi ve tüm personelimizin istekli olarak gönülden çalışması ve birlik olmasını önemsiyoruz. İnsana dokunan bir süreci ciddiyetle ve enerjiyle işletiyoruz” dedi.

İnsana Dokunan Süreçte Topyekün Gönülden Çalışma Vurgusu

Yönetimin insana dayalı olduğunu ifade eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Yönetim işinin bir fabrika gibi görülmemesine işaret ederek motivasyon vurgusu yaptı. Yönetim de İnsana dokunan bir süreç işlettiklerini ve bu sürecin ciddiyet ile insani çizgiyi göz ardı etmeden yapılması gerektiğini belirtti. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Severek ve isteyerek, gönüllü kılarak, yöneticilerimizi yani tüm personelimizin istekli olarak gönülden çalışması ve birlik olmasını önemsiyoruz” dedi.

 

Dsc 0041

 

“Hiçbir Çaba ve Gayret Sahipsiz Kalmaz”

Personelimizde bir enerji var diyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, etkinlik sonralarında kurumlara teşekkür edildiğini ve bunuda  çeşitli usullerle gösterdiklerini söyledi. Vali Hasan Şıldak, “ Gerekirse başarı belgeleri ile onları ödüllendiriyoruz. Hiçbir çabanın, bir gayretin sahipsiz kalmadığını herkes biliyor. İşin esası bu. İnsana dokunmak ve insana değer vermek. Yani her başını okşadığınız çocuk bu ülkeye kazandırdığınız iyi bir değerdir. Toplantı yapıp yazı yazarak Balıkesir’i yönetemeyiz.”şeklinde konuştu.

Bilerek ve Çözüm Üreterek Kaynaşma İle Diyalog Mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,“Bu verdiğim mesajların vatandaşımız tarafından iyi algılanması gerektiğini düşünüyorum. Şuan Devletimizin ve Hükumetimizin vatandaşımıza yaklaşımını yansıtmaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği mesaj ve talimatlar bunu gerektiriyor. Her vatandaşın yanında sadece görüntü olarak değil gerçek anlamda sorunları dinleyen, bilen çözüm üretmeye çalışan bir kaynaşma ve sıcak bir diyalog ile bunu sağlamaya çalışıyorum. Görev Prensiplerimi bu şekilde iletmiş olayım” dedi.

“Kişinin Kendisini Değil İşini sevmesi ve İşine Aşık olması Gerekir”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Ben işimi seviyorum. Gecen bir yerde gördüğüm çok hoşuma giden bir cümleyi paylaşmak isterim. Belirli bir makamda bulunan kişilerin kendisi ile ilgili her türlü egoyu benlik duygusunu aşmış olması gerekir. Kişinin hangi görevde olursa olsun, tarımda çalışan bir işçi olsun isterse. Burada insanın önce işini sevmesi ve hatta âşık olması lazım. Dikkat edin kendisine âşık olması değil. Kendinize aşık olursanız sadece kendiniz beğenirsiniz ve bir süre sonra tıkanır ve sıradanlaşırsınız. İnsanlara faydanız olmayabilir. İşinizi severseniz o sevgi, o bağlılık sizi sürekli zinde, dinamik ve enerjik tutar. Ben bu ikincisini yapmaya çalışıyorum. Allah yardım ediyor. Bunu da hissediyorum. Balıkesir için Balıkesir’de yaşayanlar için en güzelini yapmaya çalışıyorum.”

“Belediye Çalışmalarına Bizde Kurum Desteklerini Koyuyoruz”

,Balıkesir için yapılan çalışmaların, etkinliklerin devamının geleceğini belirten Vali Hasan Şıldak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de bu konuda uyum içindeyiz. Onların yaptığı pekçok aktivite oluyor. Biz onların yaptığı bu aktivitelere kamudaki bütün kurum desteklerini koyarak ve organizasyonu çok daha yukarılara çıkararak iyi bir sonuç sağladığını düşünüyoruz” Balıkesir Valiliği’nin öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Karesi Kaymakamlığı, Altıeylül Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de destekleriyle düzenlenen etkinlik, Balıkesir Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi. HABER. KAMİL AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu