
Balıkesir, bilim ve araştırma alanındaki önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi‘nde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.
Bu yılki yarışma, Balıkesir’in bilimsel gelişime olan katkılarını bir kez daha gözler önüne seriyor.
TÜBİTAK 2204-B Yarışması Bölge Finali, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Balıkesir illerinden gelen başarılı ortaokul öğrencilerini bir araya getiriyor. Öğrenciler, projelerini Balıkesir Üniversitesi‘nde sergileyerek, bilimsel düşünceyi geliştirmek ve bilimsel sürece katılmak için önemli bir fırsat yakalıyor.
Açılış törenine, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uras, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü, Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü Çetin Keren ve çok sayıda akademisyen, okul yöneticisi, danışman öğretmen ile öğrenci katıldı.
Bu yıl Balıkesir‘den 141 proje başvurusu yapılırken, 26 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Başvurular, Altıeylül, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Havran ve Ayvalık ilçelerindeki 15 farklı okuldan 52 öğrenci ve 28 danışman öğretmen tarafından sunuldu.
Açılış töreninde, bilimsel düşüncenin ve proje kültürünün ortaokul düzeyinde yaygınlaştırılmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, araştırma yapma kültürünün kazandırılmasının, öğrencilerin gelecekte ülkenin bilimsel gelişimine katkı sağlama potansiyelini artıracağına dikkat çekildi.
TÜBİTAK 2204-B Bölge Finali‘nde sergilenecek projeler, 10 Nisan 2025 tarihine kadar jüri değerlendirmesine tabi tutulacak. Ödül töreninin ardından dereceye giren projeler, Türkiye Finali‘nde Balıkesir ve bölge illerini temsil etmek üzere Ankara’ya katılmaya hak kazanacak.
Son dakika haberleri tıkla oku
Bülten