GündemEğitimTürkiye Gündemi

Balıkesir Türk Sağlık-Sen’den Bakan Koca’ya Mesaj

Balıkesir Türk Sağlık-Sen’den Bakan Koca’ya Mesaj: Balıkesir’de İl Sağlık-Sen Şube Başkanı Musa Bilal yeni açıklanan kabinede görev alan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı tebrik etti. Başkan Musa Bilal kabine toplantısının ardından bir basın açıklaması yaptı.

 

Balıkesir Türk Sağlık-Sen’den Bakan Koca’ya Mesaj

Turk Saglik Sen Balikesir

İşte o açıklamada Bakan Fahrettin Koca’nın göreve yeniden Sağlık Bakanı seçilmesinin üzerine şunları söyledi. Sağlık Sen Başkanı Musa Bilal şu ifadelere yer verdi:

 

B 8

‘’Bakanın ikinci döneminde sağlık çalışanlarının sorunlarına kalıcı çözümler üreterek. Tüm sağlık camiası için daha iyi bir çalışma hayatı tesis etmesi beklentimizdir’’.

 

Bakan

‘’TEK KALEM MAAŞ SİSTEMİNE GEÇİLMELİ’’

‘’Bu çerçevede ücret dengesizlikleri giderilmeli, günümüz şartlarının gerisinde kalan tüm ödemeler artmalıdır. Ücret Politikasında tek kalem maaş sistemine geçilmelidir. Ayrıca Türk Sağlık-Sen olarak uzun zamandır tek kalem maaş sisteminin ücret politikasının temeli olması gerektiğini savunuyoruz. Bu düzenlemenin bu tür durumları ortadan kaldıracağına da inanıyoruz. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde olmalarına rağmen arkadaşlarımızın düşük katsayılar nedeniyle yaşadıkları bu mağduriyet giderilmelidir. Hastaneler arasında ciddi farklar son bulmalı. Makul oranlarda hiçbir çalışanın emeği zayi olmamalı’’

‘’Başka şehirlerdeki aynı işi yapan personellerin aldıkları teşvik ödemelerinin yüzde 70 daha düşüğüne razı bırakılmak kabul edilebilir bir durum değildir’’. Ayrıca bu hastanelerin ek ödeme katsayısının çok yüksek olduğuna değinen Türk-Sağlık- Sen Başkanı Musa Bilal, örnek olarak ‘’Çiğli EA- Samatya EA- Çam ve Sakura- Etlik EA- Kayseri EA Bursa şehir hastanesi’’diyerek örnek gösterdi.

Balıkesir Şehir Hastanesinde göre yapan çalışanların aldıkları teşvik ödemelerinin düşüklüğü nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerin çözülmesi gerektiğine değinen Başkan Bilal, ‘’Ekonomik olarak karşı karşıya kaldıkları haksızlığın giderilmesini istiyoruz’’dedi. Ayrıca şuan ki teşvik sisteminin adil olmadığını ve acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

 

1 28

Dahası Başkan Musa Bilal, Bakanlığın Temmuz ayında çıkarmış olduğu teşvik ek ödeme sistemi hekim dışı dite nitelendirilen personelin gelirine hiçbir olumlu katkısı olmadığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının ücretlerinin mutlaka hak edilen seviyeye çıkarılması gerektiği ortadadır.

Musa Bilal son olarak şu sözlere yer verdi:

 

”Sıfır Tolerans Alanı”

‘’Geçen yıl alınan ücretlerin aynısı 2023’te olup. Enflasyon oranında personelin ekonomik açıdan mağduriyeti her gün artmaktadır. Tüm hastanelerde 24 saat kesintisiz kreş hizmeti verilmektedir. Sağlık atamalarda liyakat tesis olmalı. Orta ve alt düzey yöneticiler objektif bir sınavla atanması olmalı. Sağlıkta şiddeti önlemek için tüm sağlık kurum ve kuruluşları sıfır tolerans alanlı alan ilan edilmektedir’’.

‘’Yeni atanan veya deprem nedeniyle yer değişikliği yapan personelin barınma sorunu çözülmelidir. Sağlık meslek mensuplarının sorumluluk ile yetkileri ile meslek kanunlarıyla belli olmalı ve tereddüt gitmeli. Keyfi uygulamalar son bulması gerek. Planlı bir istihdam politikası ile atama bekleyen gençlerimizin talepleri karşılanmalıdır. Sağlık camiasının itibarının yeniden tesis edilmesi için gerekli adımları atılmalıdır. Ayrıca 2022 Nisan Balıkesir genelinde yapılan promosyon ihalesi 18,600 TL 5 yıl olarak imzalanıp 1.yıl dolmadan enflasyona yenik düşmüştür.

Bu anlaşmanın personelin lehine acilen revize edilmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının problemlerini çözmede mutlaka sosyal taraflarla iş birliği içerisinde hareket etmeli. Çalışanların istekleri dikkate alınmalıdır’’

Haber: Muhammed Can Akyürek

Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu