GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir Türkiye’nin En Bereketli Festivalini Yaşattı

Balıkesir Türkiye’nin En Bereketli Festivalini Yaşattı

 

Balıkesir, Uluslararası Kahvaltı Festivali’nin açılışını yaptı. Öncesinde Milli Kuvvetler Caddesinde yapılan kortej yürüyüşüne tüm davetliler ve Balıkesirliler katıldı. Avlu’da heyecanla başlayan festival, 5 Haziran’a kadar açık.

 

Balıkesir’in  lezzetiyle ün yapmış ürünleri festival ile görücüye çıktı. Festival Balıkesir Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve kurum kuruluşların ortaklığı ile hazırlandı. Festival ile Şehrin ürün çeşitliliği ve çok kültürlülüğünün bir yansıması olan özgün ve zengin mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amaçlandı.

 

Bbbac6Bc 6Aac 4C42 Af02 11E90798Ff0B

 

KULA“MARKA DEĞERİ TAÇLANIYOR”

Balıkesirli İlker Ayrık’ın sunuculuğunu yaptığı festivalde konuşma yapan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula “Gastronomi turizminde il olarak daha çok ön plana çıkmalıyız. ‘Hayat Dolu Balıkesir’ projesi kapsamında kurumlar arası birlik ve beraberlikle marka değerimizi ortaya çıkararak daha da ilerleteceğiz.” dedi.

YILMAZ“AVRUPA’NIN SEÇKİN DESTİNASYON AĞINDAYIZ”

Türkiye ve dünyaya Balıkesir’in bereketli toprağını tanıtmak istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Bu memleketin ürünleri, tarladan direkt sofraya geliyor. Gastronomi şehirleri bu bütünselliği sağladığı için ortaya güzel lezzetler çıkarıyorlar. Balıkesir de artık bu zenginliğini ve iddiasını ortaya koyuyor. Dağlarından bal, ovalarından yağ akan şehir derken Kazdağları ve Madra Dağı’nı işaret ediyoruz. Şehrimizin her bir karışından bereket fışkırıyor. Endemik bitkilerden zeytine, ayçiçeğinden susamına, baharatlarından balına kadar her şey yetişiyor ve oluyor. Balıkesir olarak esenlik ve sağlık turizmindeki potansiyelimiz ile Avrupa’nın Seçkin Destinasyonu seçildik. Gastronomi şehri olma yolunda birçok çalışma gerçekleştirdik. Sahilleri, Kuş Cenneti, termalleri ve tüm ilçeleriyle Balıkesir, 365 gün misafirlerini bekliyor.”dedi.

 

37Bb1A88 F8Aa 4Cbf Be44 A68F106Cd2B5

 

ŞILDAK “EN GÜÇLÜ BİLEŞENİMİZ GASTRONOMİ”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Balıkesir turizm şehri olma yoluna çıktı. Bunun bileşenleri çok geniş bir alana yayılıyor. Gastronomi de bunlardan belki de en güçlü olanı. Bu konuda güçlüyüz. Gücümüzü göstermek istiyoruz. Balıkesir bu festivalle artık ben de bu sahada varım diyor. Şehrimize, turizm ve gastronomi sektörüne hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN CENGİZ “GÖRÜLMEYE DEĞER ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VAR”

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Ticaret Odalarının birlikte düzenlediği güzel bir ortam var. İvrindi Belediyesi olarak bizlerde bu ortama katıldık. Gezilmeye görülmeye değer ürünler var. Pekçok firma stant açtı. Sadece Balıkesir değil Dünyaya hitap eden ürünler bir arada. Önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini düşünüyorum.” Dedi.

SIRADIŞI TATİLİN ADI 1774’TE “KALP KIRMA ZEYTİN KIR”SLOGANIYLA

1774 işletmesinin sahibi Hasan Demiraslan misafirlere kekik toplatıyor, Kekik çayı ,reçeli yaptıklarını söyledi. Öte yandan Kaz Dağlarının eteklerinden toplanan zeytinlerin kırma işleminide bizzat insanlara yaşattıklarını belirten Demiraslan, “Sloganımız,Kalp kırma zeytin kır” dedi. Sıradışı bir tatil yaşamanın adresi 1774 diyen Demiraslan doğa ile iç içe nefes alınacak bir mekanın tercih nedeni olduğunu ve bu zenginliğin Balıkesir’de yaşatıldığını belirtti.

KAHVALTININ GÖZDESİ SÜT ÜRÜNLERİ VE ZEYTİNYAĞI

Şehrin yöresel ürünleriyle 30’un üzerinde çeşidin yer aldığı “Balıkesir Kahvaltısı” Avlu Havuzlu Amfi Alanı’nda kurulan stantlarda görkemli bir şekilde tanıtılmaya başlandı. 51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş, 2 süt birliğinin stant açtığı festivalde; 20 ilçe tanıtılıyor. Gastronomi turizmi aracılığıyla; Balıkesir’in mutfak zenginliğini paylaşabileceği güçlü bir ortam olan festivale; bazı şehirler de misafir olarak katıldı.

 

33337E7B 7C01 4164 A6A0 De7Cb01201C3

 

KÜLTÜREL HALK DANSLARIDA FESTİVALDE

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği iş birliğinde düzenlenen ve 5 Haziran’a kadar açık kalacak festival kapsamında; birbirinden güzel yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, yöresel ürünlerin tadımı ile barana ve halk oyunları gösterisi de yapılacak.

KATILIM SAĞLAYANLAR

Festival açılışına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un yanı sıra proje paydaşları; Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Onursal Başkanı Mahmut Dolmacı, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Balıkesir Temsilcisi Levent Kaynak ile TÜRSAP Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Arnavutluk, Hırvatistan, Malta ve Letonya Büyükelçileri, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, Bosna Hersek Büyükelçiliği Müsteşarı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kooperatifler, siyasi partilerin il başkanları, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Türk Çayı 7 Ayda Milyon Dolar Kazandırdı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu