Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Uçuşları İptal Oldu

Balıkesir Uçuşları İptal Oldu

 

Türk Hava Yolları uçaklarında ortalama 20 dakika ile 3 saat arasında gecikmeler yaşandı. Zonguldak, Balıkesir ve Isparta uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti. Son 2 günde ise THY’a ait 7 seferin iptal edildiği öğrenildi.

 

BALIKESİR UÇUŞLARI KARŞILIKLI İPTAL

Türk Hava Yolları yaz sezonunun başlaması ile birlikte rötar ve sefer iptalleri ile gündeme geliyor. Günde ortalama iç ve dış hatlarda 100’ün üzerinde seferde gecikmeler yaşanıyor. Ayrıca Türk Hava Yolları dün Sivas, Sinop, Denizli, Trabzon seferlerini iptal ederken, dün Zonguldak, Balıkesir ve Isparta uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti.

UÇUŞ EKİPLERİ EVDEN ÇAĞRILIYOR

Türk Hava Yolları yetkililerinin geciken seferler nedeniyle uçuş süreleri dolan uçuş ekiplerinin yerine yeni ekipleri evinden getirmesi, rötarın artmasına neden oluyor. Birçok sefer rötar yapması nedeniyle uçuş ekiplerinin uçuş saatleri doluyor. Havacılık kurallarına göre uçuş saati dolan ekiplerin uçuş güvenliğini aksatmamak için uçması yasak. Uçuş saati dolan kabin ekiplerinin yerine Türk Hava Yolları evden ekip çağırıyor. Rötar yapan uçaklar bir de kabin ekibinin gelmesini bekleyince, rötarlar uzuyor.

UÇAKLARINI BEKLEYEN YOLCULAR UYUYOR

Uzun rötarlar nedeniyle saatlerce havalimanında beklemek zorunda kalan bazı yolcular, uçaklarını bekleme salonunda uyuyarak bekliyor. Bu arada İstanbul aktarmalı yolcular ise uçaklarını kaçırdığı için otellere yerleştiriliyor. İHA’nın haberine göre, Türk Hava Yolları’nın otel sırasının önünde sıraların oluştuğu görüldü.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu