GündemEğitim

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde Vertigo Tedavisi İçin Yeni Bir Merkez Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde Vertigo Tedavisi İçin Yeni Bir Merkez Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği bünyesinde, halk arasında baş dönmesi olarak tarif edilen Vertigo rahatsızlığının tedavisi için önemli bir adım daha atıldı. Vertigo rahatsızlığının tedavisi amacıyla kurulan Vestibüler Rehabilitasyon Merkezi faaliyete geçirildi.

Tanısı Konulmuş Hastaların Tedavileri Merkezde Gerçekleştiriliyor

Konu hakkında bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haşmet Yazıcı; “Baş dönmesi hastalığının toplum içinde yaygın bir rahatsızlık olarak görülmesi ve ilimiz ihtiyaçları çerçevesinde hastaların tanıların konulması amacıyla daha önce kurulmuş olan İleri Vestibüler Tanı Laboratuvarında, rahatsızlığın sebepleri açık olarak konulabilmekteydi. Fakat özellikle hastaların denge fonksiyonlarının yeniden kazandırılabilmesi ve hastanın altta yatan patolojik sebeplere yönelik tedavisinin gerçekleşmesi amacı ile ihtiyaç bulunan Vestibüler Rehabilitasyon Merkezi de halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Yönetimimizin katkılarıyla açılan merkezimiz önceki plan ve program dahilinde açılan İleri Vestibüler Tanı Laboratuvarında tanısı konulmuş hastalarımızın tedavilerinin de yapılarak hayatlarını daha sağlıklı ve rahat idame ettirebilmeleri için kurulmuştur. Bu merkezle birlikte vertigo rehabilitasyon konusunda deneyimli ve eğitimli değerli öğretim üyesi arkadaşlarımız ve konuyu özel olarak çalışan Odyolog Seçil Yeğin ve Odyometrist Yağmur Emekdar öncülüğünde hastalarımızın hayat kaliteleri artacak ve rahatsızlık sebebi ile meydana gelebilecek düşme, kırık, iş kaybı gibi ek kısıtlılıkların önlenmesine katkı sağlanarak hastalarımızın tedavi amacı ile il dışına gitme ihtiyaçları ortadan kalkacaktır. Bu merkezin kurulmasında emeği geçen başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlter Kuş ve onun nezdinde üniversite yönetimine teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

Vestibüler Rehabilitasyon Merkezine ek olarak İşitme Tarama Programı Referans Merkezi’nin hazırlıkları tamamlanarak yakın zamanda faaliyete geçirileceği müjdesini veren Doç. Dr. Haşmet Yazıcı; “İnşallah hazırlıkları tamamlanan ve onaylanması sonrasında faaliyete geçecek olan bu merkezle birlikte artık ilimizde işitme kaybı saptanan, özellikle doğuştan işitme kayıplı çocuklarda ve işitme kaybı sonradan ortaya çıkmış yetişkinlerde halk arasında ‘biyonik kulak ameliyatı’ olarak bilinen Koklear İmplant ameliyatları da yapılmaya başlanacak ve bu konuda da halkımızın diğer büyükşehirlerde tedavi arayışları son bulacaktır” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu