Görüntülü HaberlerEğitimGündem

Balıkesir Üniversitesi İlklere İmza Atıyor

 

Balıkesir Üniversitesi İlklere İmza Atıyor

 

BAUN, Üreten Türkiye’nin Üreten Üniversitesi sloganı ile ilklere imza atarak, Balıkesir’e ve ülkeye katkı vermeye devam ediyor.

Kampüs Alanında ki ekilebilir arazilerin tümünü bu yıl kendi imkanları ile değerlendiren Üniversite, Ürettiği ürünleri Hayvancılık araştırma ve uygulama merkezinde değerlendirerek hem tedarik açısından, hem de pazarlama açısından bir başarı gösterdi.

 

Ekilmedik Bir Karış Toprak Bırakılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız” çağrısına dikkate alan Balıkesir Üniversitesi, Üniversite kampüs alanında bir kısmını daha önce icara verdiği ekilebilir arazilerinin tümünü, bu yıl kendi bünyesinde ekerek, ürün çeşitliliği ve ürün rekoltesi açısından bir ilke imza attı.

 

Ürün Çeşitliliği Ve Rekolte Açısından Rekor

Bu yıl kampüs içerisinde yer alan tarıma elverişli alanları boş bırakmayarak tamamını kendi bünyesinde değerlendirerek ekim yapan BAUN, 16 dekara Arpa ekerek 4.600 kg. Arpa, 112 dekara Buğday ekerek 50.280 kg. Buğday, 30 dekara silajlık Ayçiçeği ekerek 56.000 kg. silajlık Ayçiçeği, 140 dekara ise silajlık mısır ekerek 440.000 ürün elde ederek ürün çeşitliliği ve rekolte açısından rekor kırdı.

 

Ilter Kus

 

Tedarik Açısından Büyük Tasarruf

Kampüs alanında üretilen ürünlerin Üniversite bünyesinde ki hayvancılık araştırma ve uygulama merkezinde kullanılarak, burada eğitim yılı süresince ihtiyaç duyulan ürünlerin tedarikini sağlaması, Balıkesir Üniversitesinin yarattığı katma değer seviyesinin daha da artmasını sağlıyor.

 

Hem Öğrencilere Uygulama Alanı-Hem de Yüksek Fiyatla Pazarlama

Üretilen ürünlerin, Üniversite bünyesinde bulunan araştırma ve uygulama merkezinde kullanılması, ayrıca öğrenciler için tamamen doğal ve bilimsel bir uygulama alanı oluşturduğu gibi, bu yıl Üniversitenin bir diğer ilki olarak örnek teşkil eden, tavuk yetiştirme bölümünden elde edilen doğal gezen tavuk yumurtası gibi iyi fiyatlara pazarlanıyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu