Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valiliğinden AVM ve Pazarlara Dair Önemli Açıklama

Balıkesir Valiliğinden AVM ve Pazarlara Dair Önemli Açıklama

 

Balıkesir Valiliği covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ilçelerde bulunan alışveriş merkezleri ve pazarlarda aynı anda bulunabilecek kişi sayısına yönelik açıklamada bulundu. Buna göre Esas 10Burda AVM’de en fazla 3 bin, Yaylada AVM’de bin kişi ile sınırlandırılırken, Pazarlar içinde kişi sayısında sınırlar getirildi.

 

Temaslı Durumunu Azaltmaya Yönelik Olarak Tedbir

Balıkesir Valiliği Altıeylül İlçesi’nde vatandaşların yoğun olarak alışveriş yapmayı tercih ettiği Esas 10Burda Alışveriş Merkezi’nde covid-19 tedbirleri kapsamında bulunması gereken kişi sayısının 3 bin olduğunu açıkladı. Alışveriş merkezinde bulunabilecek kişi sayısının temaslı durumunu azaltmaya yönelik olarak alınan bir tedbir olduğu da belirtildi.

Burda Avm 21

Altıeylül’de ki AVM’de Bulunabilecek Maksimum Kişi Sayısı

Salgınla mücadele kapsamında temas oranını azaltmak için Esas 10Burda Alışveriş Merkezi’nde aynı anda maksimum 3 bin kişinin bulunabileceği belirlenirken, İl Merkezi’nde vatandaşların alışveriş yapmayı tercih ettiği bir diğer alan pazarlara yönelik olarak da sayılar belirlendi.

Pazarlarda Bulunabilecek Maksimum Kişi Sayısı

Valilik tarafından belirlenen rakamlara göre; Sütlüce Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda aynı anda en fazla 200 kişi, yine Pazartesi günleri kurulan Bahçelievler Mahalle pazarında 320 kişi, Salı günleri kurulan Gümüşçeşme pazarında ise bin 500 kişinin bulanabileceği ifade edildi. Konu ile ilgili alınan karar ve yapılan açıklamaya göre; Bahçelievler Çarşamba pazarında aynı anda 500, G.O.P. pazarında,260 Hacıilbey pazarında 350, 2. Gündoğan pazarında 750,Bahçelievler Cuma pazarında ise aynı anda 2bin kişi bulanabilecek.

Pazaryeri

Kareside ki AVM’de Bulunabilecek Maksimum Kişi Sayısı

Covid-19 salgını ile mücadelede temaslılık oranını azaltmak için Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada; Karesi İlçesi’nde bulunan 2 büyük alışveriş merkezi olan Yaylada’da bin, Migros’ta ise aynı anda maksimum 670 kişi bulunabileceği belirtildi.

Pazarlarda Bulunabilecek Maksimum Kişi Sayısı

Karesi İlçesi’nde kurulan pazarlarda ise aynı anda bulunabilecek en fazla kişi sayısı şu şekilde belirlendi; Karaoğlan pazarında 68 kişi, 2. Sakarya pazarında 210 kişi, Atatürk Karizma Pazarı (Salı)880 (Çarşamba) 832 kişi, 1. Sakarya pazarı 250 kişi, Kayabey pazarı bin 242 kişi, Kocaavşar pazarı 78 kişi, Şamlı pazarı 14 kişi, Adnan Menderes pazarı 304 kişi, Yeni Mahalle TOKİ pazarı 260 kişi, Ali Hikmet Paşa Zahire Pazarı 288 kişi. Balıkesir Valiliği tarafından ilçe alışveriş merkezleri ve pazarlarda bulunabilecek kişi sayılarına yönelik rakamlara ise Balıkesir Valiliği’nin resmi sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Haber: Nursima Akyürek

Ayrıntılar için Burayı Tıklayabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu