Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valiliğinden Mutasyonlu Virüs Uyarısı

Balıkesir Valiliğinden Mutasyonlu Virüs Uyarısı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yeni vakalar ve tedbirlere uyulması ile ilgili uyarıları yapmaya devam ediyor. Şıldak bu günkü uyarısında tüm ilçelerde vaka olduğunu özellikle belirtti.  Ayrıca, bazı ilçelerde bulunan mutasyonlu virüsün yayılımının daha hızlı olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

Mutasyonlu Virüse Yönelik Uyardı

Her hafta olduğu gibi bu hafta da paylaşımlarına vatandaşları salgın hususunda uyarıda bulunarak başlayan Vali Şıldak mevcut tedbirlere en iyi şekilde uyulması gerektiğini belirtti.  Hafta içi yapılan denetimlerde basına yaptığı açıklamalarla tüm ilçelerde vaka olduğunu ve bazı ilçelerde bulunan mutasyonlu virüsün yayılımının daha hızlı olduğunu belirten Şıldak ayrıca yeni normale geçilebilmesi için herkesin tedbirlere uyması gerektiğinin önemini vurguladı.

Birlikte Mücadeleye Dikkat Çekti

Virüsün mutasyonlu halinin bulaşıcılık özelliğinin yüksekliği sebebiyle halen kırmızı olan risk grubu renginin maviye dönmesi için denetimler dolayısıyla her gün sahada olan Şıldak bugünkü paylaşımında şöyle kaydetti; “Yeni bir haftaya başlarken hepinize sağlık ve ayrıca esenlik diliyorum.  Covid-19 salgın hastalığından kurtulabilmemiz için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Ayrıca her fırsatta ifade ettiğimiz gibi mevcut tedbirleri en iyi şekilde uygulayarak bunu başarabiliriz.

 “Hastalığın Seyri Durmuyor”

Bildiğiniz gibi son dönemde neredeyse bütün ilçelerimizde vaka sayıları tekrar yükseliyor ve hastalığın bu seyri maalesef durmuyor. Yayılan virüsün mutasyonlu olduğunu, daha fazla bulaşıcılık özelliği taşıdığını da belirtmek istiyorum.  Balıkesir’de yeni normalleşme döneminin daha erken başlayabilmesi için bütün kurumlarımızın desteğiyle yoğun şekilde denetim uyguluyoruz. Siz değerli Vatandaşlarımızdan da anlayış ve destek bekliyoruz.  Ayrıca kurallara tam olarak uyalım, hepimiz kendi tedbirimizi alarak İlimizi sağlıklı günlere taşıyalım.”

Ilisik Haberrrrrr

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu