Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valiliğinden Resmi Açıklama

Balıkesir Valiliğinden Resmi Açıklama

 

Balıkesir Valiliği yeni normalleşme kapsamında Balıkesir’in bulunduğu konumu teyit eden bir açıklama yaptı. Açıklamada ayrıca kırmızı (çok yüksek riskli) kategoride yer alan Balıkesir’de, kısıtlama ayrıntıları da belirtiliyor.

 

Kısıtlama ayrıntılarını içeren kararlar, Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısından çıktı.

Valiliğin resmi sitesinde de yayınlanan kararlara göre;

  1. Şehirler arası seyahate ilişkin usul ve esaslar değişmedi. Ayrıca, sokağa çıkma yasağı ile ilgili uygulamada, Hafta içinde 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı sürecek. Ancak hafta sonu yasağı Cumartesi 21.00’den, Pazartesi 05.00’e kadar Pazar gününü kapsayacak şekilde olacak.
  2. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma süreleri 1 saat uzadı. Bu kapsamda, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma saati 10.00-14.00, 20 yaş altının ise 14.00-18.00 olarak güncellendi. Fakat yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen öğrenci/öğretmen/çalışan belge ibraz etme koşulu ile muaf tutuluyor.
  3. Yeme içme yerlerinde Gel-al ve paket servisi hizmeti sürecek. Ama işyeri içerisinde hizmet sunmayacak.
  4. Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler yeni bir karar alınana kadar kapalı kalacak.
  5. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerde, kişi başına 8 m2 ayrılacak. Ayrıca, katılımcı sayısı 50’yi geçmeyecek ve 1 saat ile sınırlı olacak.
  6.  Sivil toplum kuruluşları kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin düzenleyeceği etkinlikler, Yeni bir karar alınıncaya kadar düzenlenmeyecek.
  7. Nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerin en az 3 gün öncesinde Valilik/Kaymakamlıklara beyan edilmesi gerekiyor. Söz konusu beyan e-devlet kapısı yada doğrudan dilekçe şeklinde olacak.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında ise idari ve adli işlemler yapılacak.

 02.03.2021/16 tarih ve sayılı Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına dair ayrıntı için burayı tıklayabilirsiniz.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Iyi calismalar diliyorum.hayat eve sığar uygulamasini en son guncelledikten sonra bulundugum konum yerine baska bir yer goruyorum.bu yuzden de edremit dahil bircok yerdeki vaka oranlarini ogrenemiyoruz.eger elinizde edremit altinoluk ve doger yerlerin vaka oranlari varsa internet sitenizde paylaşabilir misiniz.
    Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu